Bekijk het origineel

Celstraf geëist wegens doodrijden motorrijder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Celstraf geëist wegens doodrijden motorrijder

2 minuten leestijd

MIDDELBURG - Officier van justitie G. Oosterveld heeft gisteren op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van negen maanden, een rijontzegging van drie jaar en een boete van 345 euro geëist tegen de 37-jarige R. K., momenteel zonder vaste woon- of verblijfplaats.

K. wordt ervan verdacht in de ochtend van 9 juli van het vorige jaar bij Serooskerke (Walcheren) een ongeval te hebben veroorzaakt, waarbij de toen 35-jarige motorrijder G. van de Waal uit Nieuwe Tonge om het leven kwam. K. vertoefde toen tijdelijk bij zijn moeder in Middelburg en haastte zich richting Rotterdam. Bij Serooskerke verloor hij in een bocht de macht over het stuur. Hij kwam op de linker weghelft terecht en botste daar frontaal op het latere slachtoffer en zijn echtgenote.

Volgens K. had hij hard moeten remmen om "niet te pletter te rijden" tegen twee, daar stilstaande auto's. Overigens had behalve K. niemand de auto's zien staan. K. had ook niet te hard gereden, zo wilde hij de rechtbank doen geloven. "Zeventig, hooguit tachtig." Onderzoek wees echter uit dat het remspoor van 42 meter minimaal overeen moest komen met 87 kilometer per uur. Ook zou K. onder invloed van cannabis hebben verkeerd.

Kort daarna verdween K. met de noorderzon. Midden juni van dit jaar kon hij bij toeval in Vlissingen worden aangehouden. Hij reed toen in een onverzekerde auto en werd diezelfde avond weer betrapt terwijl hij onder invloed reed. Zijn rijbewijs was toen al geruime tijd ongeldig verklaard.

Voor K. was het overigens de zoveelste keer dat hij voor een verkeersdelict voor het hekje moest verschijnen. Sinds 1994 is K. ettelijke keren veroordeeld voor onder meer onverzekerd rijden, rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

Op 20 augustus wijst de rechtbank vonnis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Celstraf geëist wegens doodrijden motorrijder

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken