Bekijk het origineel

Arm

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Arm

2 minuten leestijd

"Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen."

Matthéüs 5:3

Armen van geest zijn zij die bloedarm zijn en die met toegenegenheid en liefde tot de waarheid hun schulden en hun verdoemelijkheid voor God zien. Zij zijn daarbij innig begerig om alleen door vrije genade gezocht en gezaligd te worden en om door het bloed van Christus en door de verlossing die in Hem is te mogen worden gered.

Zulken zijn arm in hun gevoel en arm in hun gedrag. Rijken kunnen veel van armoede spreken, maar zij weten niet hoe het een arm mens te moede is. Deze mensen weten het echter uit eigen ervaring. Zij weten dat zij niets hebben, niets kunnen en waarlijk niets waardig zijn. Ja, zij voelen zich zo slecht dat zij in zichzelf niets hebben waar zij bij kunnen leven. Zij hebben niets dan schande en zijn geheel melaats. Zij kunnen met Paulus in Romeinen 7:18 zeggen: "Ik weet dat in mij, dat is in mijn vlees, geen goed woont" Ze zijn ontbloot van alle eigengerechtigheid en zijn blootgesteld aan de ontzaglijke vloeken van de wet door de slaande engel.

H. ter Borgh,

lidmaat te Groningen

(De armen van geest, 1758)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Arm

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken