Bekijk het origineel

Zwemmers verdronken in Noordzee

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zwemmers verdronken in Noordzee

2 minuten leestijd

NOORDWIJK - In de zee bij Noordwijk en Ouddorp zijn de afgelopen dagen twee Duitse toeristen verdronken. Hulpdiensten zoeken nog naar een vermiste badgast.

In Noordwijk is gisteren aan het begin van de avond een 58-jarige Duitser verdronken. De man maakte deel uit van een groep van vier zwemmers die in de problemen waren geraakt. De hulpdiensten haalden drie van hen uit het water, maar voor een van de drie kwam de hulp te laat, zo meldde een woordvoerster van de politie. Naar de vierde drenkeling is een zoektocht gaande. Daaraan nemen onder meer een helikopter van de kustwacht en acht boten van reddingsmaatschappijen deel. In totaal waren er gisteravond vijftien reddingsboten actief

Een 5-jarig Duits jongetje is woensdagavond in het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam overleden nadat hij dinsdag in de zee bij Ouddorp buiten kennis raakte. Een omstander en personeel van de GGD probeerden het kind te reanimeren. Met een helikopter werd de jongen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij woensdag overleed.

Ook een 10-jarig zusje van het slachtoffer, dat water had binnengekregen, ligt in het ziekenhuis. Haar toestand verbetert.

Voor de kust van Katwijk raakte gisteravond een man uit Limburg in de problemen door de sterke stroming. De Katwijkse Reddings Brigade wist hem echter op tijd uit het water te halen.

Hulpverleners waarschuwen dat het de komende dagen in de buurt van golfbrekers gevaarlijker is dan de afgelopen weken. Zwemmers krijgen het advies daar weg te blijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Zwemmers verdronken in Noordzee

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken