Bekijk het origineel

Minder winst en omzet voor Fugro

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Minder winst en omzet voor Fugro

4 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het ingenieursbureau Fugro heeft de winst en omzet het eerste halfjaar zien dalen. De nettowinst kwam uit op 15,7 miljoen euro tegenover 18,4 miljoen in dezelfde periode van 2002. De omzet daalde 11,6 procent naar 404,7 miljoen euro. Dat was vooral te wijten aan de sterke euro, aldus Fugro vanmorgen voorbeurs. Voor heel 2003 verwacht het bureau dat de omzet lager zal zijn dan vorig jaar. Toen bedroeg deze nog 946 miljoen euro. De nettowinst voor afschrijving van goodwill zal zeker 11 procent lager liggen dan de 72,2 miljoen van 2002.

Enertel werkt zich uit de verliezen

ROTTERDAM (ANP) - Telecombedrijf Enertel heeft het afgelopen halfjaar zwarte cijfers geschreven. Het bedrijf, dat in handen is van de investeringsmaatschappij Greenfield, boekte in de eerste zes maanden van 2003 een winst voor belastingen van 2 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar schreef de telecomaanbieder nog een verlies van 13 miljoen euro. De omzet van Enertel is met 8 procent toegenomen tot 54 miljoen euro. De halfjaarcijfers zijn zwart geworden door een herstructurering.

Aalsmeer weinig last van stroomstoring VS

AALSMEER (ANP) - Bloemenexporteur Holex, goed voor ongeveer eenderde van d e Nederlandse uitvoer van bloemen naar de Verenigde Staten, heeft weinig last gehad van de stroomstoring. Het bedrijf verwacht ook de komende dagen weinig hinder te ondervinden. Volgens een woordvoerder was een KLM-vliegtuig met bloemen gisteren net in New York geland toen de lichten daar uitgingen. "Ik hoop dat ze nog ingeklaard zijn en in een vrachtwagen liggen. Die worden gekoeld op dieselmotoren. Misschien zijn ze niet door de file bij de klant gekomen. Maar in een wagen liggen ze goed."

Aalberts kijkt tevreden terug op halfjaar

AMSTERDAM (ANP) - Het industriƫle bedrijf Aalberts Industries kijkt tevreden terug op het afgelopen halfjaar. De onderneming zag de nettowinst vergeleken met dezelfde periode van 2002 stijgen van 20,7 miljoen naar 25,6 miljoen euro. "Deze sterke verbetering laat zien dat Aalberts zelfs in een slechte economie sterk kan groeien", zei topman J. Aalberts vanmorgen. De omzet steeg flink van 331,1 miljoen euro naar 395,1 miljoen. Deze toename kwam door een aantal overnames die het bedrijf heeft gepleegd. Autonoom daalde de omzet licht als gevolg van sterke fluctuaties van de Amerikaanse dollar en Britse pond.

Stijging winst en omzet Airspray

ALKMAAR (ANP) - Airspray, producent van onder meer drukpompjes voor vloeibare zeep, heeft het afgelopen jaar uitstekend gedraaid. De stijging van de winst voor belastingen met 15 procent in het eerste halfjaar, verwacht het Alkmaarse bedrijf ook in de laatste zes maanden van dit jaar. Dat heeft Airspray gisteren bekendgemaakt. Netto steeg de winst naar 2,5 miljoen euro tegen 2,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet was 13 procent hoger en kwam uit op 16,2 miljoen euro.

Weer duizenden banen weg bij Dresdner Bank

FRANKFURT (ANP) - Bij Dresdner Bank verdwijnen weer enkele duizenden banen. Het bankonderdeel van de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz liet gisteren weten dat er de komende twee jaar een streep gaat door 4700 arbeidsplaatsen. Eerder had de bank al bekendgemaakt 11.000 van de 50.000 banen te schrappen. De extra afslankingsoperatie komt uit de koker van de nieuwe topman Herbert Walter. Die wil in de komende twee jaar de kosten met 1 miljard euro omlaagbrengen.

Snackfabriek schrapt helft aantal banen

LEKKERKERK (ANP) - Bij snackfabrikant Bakker dreigen tussen de 130 en 160 arbeidsplaatsen te worden geschrapt. Dat is ongeveer de helft van het totaalaantal banen bij het bedrijf uit Lekkerkerk. Dat heeft FNV Bondgenoten gisteren bekendgemaakt. Volgens de vakbond is de reorganisatie een direct gevolg van het wegvallen van supermarktketen Albert Heijn als klant. Gisterochtend zijn de onderhandelingen over een sociaal plan voor de ontslagen werknemers begonnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Minder winst en omzet voor Fugro

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken