Bekijk het origineel

Kort geding ziekenhuis Heerenveen van de baan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kort geding ziekenhuis Heerenveen van de baan

1 minuut leestijd

HEERENVEEN (ANP) - Het kort geding dat ziekenhuis De Tjongerschans tegen de gemeente Heerenveen had aangespannen, is van de baan.

Inzet van het kort geding was de door de gemeente opgelegde aanwezigheid van twee brandbeveiligers. Na overleg is gisteren besloten dat de beveiliging anders geregeld kan worden, aldus directeur J. Leerzem van De Tjongerschans.

Volgens aangescherpte veiligheidseisen moeten ziekenhuizen deurdrangers en kleefmagneten op de deuren van alle patiƫntenkamers aanbrengen. Bij brand sluiten de deuren dan automatisch. De Tjongerschans heeft geen geld voor deze maatregelen.

De gemeente verplichtte het ziekenhuis daarom twee brandbeveiligers in dienst te nemen. Die zouden weer weg mogen als aan de veiligheidseisen was voldaan. Dankzij extra inzet van de bedrijfshulpverlening van het ziekenhuis wordt een groot deel van het veiligheidsprobleem opgelost.

De gemeente en het ziekenhuis zijn nog in gesprek over de volgende stap, aldus Leerzem. Het inhuren van de brandbeveiligers gedurende vijf weken heeft de Tjongerschans 100.000 euro gekost. Het ziekenhuis wil dat de gemeente die uitgave be-taalt.

Drie andere ziekenhuizen in Friesland hebben aangegeven dat zij de aangescherpte veiligheidseisen ook overdreven vinden. Volgens hen kunnen deurdrangers en kleefmagneten gevaar opleveren, omdat gesloten deuren bij brand de evacuatie van patiƫnten vertragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kort geding ziekenhuis Heerenveen van de baan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken