Bekijk het origineel

Wiet tussen maïs in Drentse akkers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wiet tussen maïs in Drentse akkers

3 minuten leestijd

ASSEN - Drentse akkerbouwers komen de laatste tijd wietkwekerijen tegen in hun maïsvelden. In het voorjaar vervangen thuiskwekers de maïsplanten door hennepplanten. De maïs en de hennep groeien even snel, waardoor de illegale plantage niet snel wordt ontdekt.

Kinderdief gepakt in winkelcentrum Assen

ASSEN - De politie in Assen heeft gisteren een 29-jarige inwoner aangehouden wegens ontvoering van een 3-jarig meisje. In een winkelcentrum had hij het kind uit een buggy getild en liep hij naar de uitgang. De moeder zag dit en rende achter de man aan. Hierop kreeg ze haar dochter terug.

Kostbare fout bederft deel paprikaoogst

KLAZIENAVEEN - Een groot deel van de paprikaoogst van werkvoorzieningscha p Emco in Klazienaveen is als gevolg van een ernstige fout verloren gegaan. De paprikaplanten zijn besproeid met een bestrijdingsmiddel. De schade bedraagt ruim 100.000 euro.

Stroomstoring in Nieuwegeinse wijk

NIEUWEGEIN - De Nieuwegeinse wijk Batau-Zuid en een deel van Vreeswijk-Zuid hebben woensdagavond zonder stroom gezeten. Na een uur leek het probleem opgelost te zijn, maar even daarna viel de stroom weer weg. Volgens stroomleverancier Eneco hadden de storingen te maken met een probleem in een hoofdkabel.

Stijging boetes voor illegale verbranding

URK - De politie in de Noordoostpolder en in Urk heeft het afgelopen halfjaar veertien processen-verbaal voor illegale afvalverbranding opgemaakt. Dit is het eerste resultaat van de extra inspanning die agenten op dit gebied hebben geleverd.

Utrechtse commissie ziet toe op ontgroening

UTRECHT - Een adviescommissie beoordeelt of de opgestelde gedragscode voor de ontgroeningsperiode van eerstejaarsstudenten in Utrecht wordt nageleefd. De commissie bestaat uit psychologen, een arts en oud-verenigingsleden.

Oplichter in Utrecht actief

UTRECHT - De afgelopen weken zijn diverse mensen in Utrecht slachtoffer geworden van oplichting. Dat maakte de politie gisteren bekend. De oplichter belt 's nachts en overdag bij Utrechters aan en vraagt om geld om zijn ouders, of zijn zieke vader, van het vliegveld te halen of omdat zijn auto zonder benzine stond.

Medicijnen gestolen op station Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op station Vlaardingen-West is woensdagmiddag een tas gestolen met een grote hoeveelheid medicijnen. Een 35-jarige Vlaardinger had zijn tas op de grond gezet en merkte even later dat die was verdwenen. De voorraad medicijnen bestaat uit antidepressiva en slaaptabletten.

Man valt meisjes lastig in Woerden

WOERDEN - Twee 10-jarige meisjes uit Kamerik zijn woensdagmiddag op de Oudelandseweg in Woerden lastiggevallen door een onbekende man. Dat maakte de politie gisteren bekend. Toen de man, die een bivakmuts droeg, zag dat de meisjes overstuur raakten, liet hij ze weer gaan.

Dode door ongeval in Woerdense Verlaat

WOERDENSE VERLAAT - Een 56-jarige vrouw uit Zegveld is gisteren bij een ongeval op de Korte Meentweg in Woerdense Verlaat om het leven gekomen. Het slachtoffer raakte door nog onbekende oorzaak met haar auto van de weg en botste frontaal tegen een boom.

Gasexplosie in woning Zeist voorkomen

ZEIST - Politie en brandweer hebben gisterochtend een explosie in een woning in Zeist voorkomen. De 23-jarige bewoner alarmeerde de politie telefonisch vanuit Utrecht. Hij had in zijn woning de gaskraan open laten staan en kaarsen laten branden. Door direct te ventileren kon een explosie worden voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Wiet tussen maïs in Drentse akkers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken