Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Voedselhulp voor Afghanen blijft nodig"

3 minuten leestijd

KABUL (AP) - Hoewel de graanoogst in Afghanistan dit jaar naar verwachting met 5,4 miljoen ton hoog uitvalt, hebben veel mensen in het land nog altijd een tekort aan voedsel en blijft buitenlandse hulp nodig. Dat staat in een verklaring van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) en van het Wereldvoedselprogramma (WFP) die gisteren is verspreid.

Opnieuw Oekraïense journalist mishandeld

KIEV (AP) - Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is een Oekraïense journalist in de stad Donetsk ernstig mishandeld. De journalist Serhij Koezin, werkzaam voor een streekkrant van de oppositie en voor een website, werd gisterochtend in elkaar geslagen en beroofd toen hij een café verliet. Koezin was in Donetsk om onderzoek te doen naar de mishandeling van zijn collega Edoeard Malinovskii, die dinsdagavond zwaar werd mishandeld.

Explosies bij Spaanse oliemaatschappij

MADRID (AP) - Explosies in twee gastanks op een terrein van de Spaanse oliemaatschappij Repsol-YPF hebben gisteren aan drie werknemers het leven gekost. Zeven mensen raakten gewond. Zes van hen liepen zware brandwonden op. De ontploffingen deden zich voor op een terrein in Puertollano, 150 kilometer ten zuiden van Madrid. Allebei de tanks vlogen na de explosie in brand. Gisteravond was de brand nog altijd niet geblust.

Surinaamse minister Somohardjo stapt op

PARAMARIBO (AP) - De Surinaamse minister van Sociale Zaken, Paul Somohardjo, heeft gisteren zijn ontslag aangeboden nadat een rechter hem schuldig had bevonden aan het schenden van de privacy van deelneemsters aan een missverkiezing. Van aanranding van een van de deelneemsters werd Somohardjo vrijgesproken. President Ronald Venetiaan heeft het ontslagverzoek ingewilligd. Somohardjo was al enige maanden geschorst, hangende het onderzoek.

Ex-rebellen Congo hinderen voedselhulp

KALEMIE (AP) - Duizenden mensen in het oosten van Congo krijgen sinds maandag geen voedselhulp meer. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties heeft alle vluchten naar de stad Kongolo geannuleerd omdat de piloten zijn bedreigd door voormalige rebellen die het vliegveld in handen hebben. Dat maakte het WFP gisteren bekend. Vóór maandag voerde het WFP twee weken lang enkele vluchten per dag uit.

"Gijzelaars in Sahara mogelijk snel vrij"

BAMAKO (RTR) - De Duitse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Jürgen Chrobog, denkt dat de veertien Europese toeristen die al maanden in de Sahara worden gegijzeld, "heel spoedig" vrij kunnen zijn. Hij zei dat gisteren tegen de pers op de luchthaven van Bamako, de hoofdstad van Mali. Het is voor het eerst dat een Duitse bewindsman zich optimistisch toont in de gijzelingszaak, waarover Berlijn tot nu toe bijna niets kwijt wilde.

Britse Prins Harry kan naar de universiteit

LONDEN (ANP) - Prins Harry, de nummer drie in de lijn van de Britse troonopvolging, is geslaagd voor zijn A-levels, de toelatingsexamens voor de universiteit. Dat heeft de BBC gisteren gemeld. In een verklaring van St. James's Palace, het werkpaleis van Harry's vader, kroonprins Charles, staat dat de 18-jarige prins een B heeft voor kunst en een D voor aardrijkskunde. De schaal loopt van A tot en met F, met A als beste resultaat. Harry zat op het Eton College, waar hij een derde vak, kunstgeschiedenis, na een jaar liet vallen.

Sneeuwluipaard met uitsterven bedreigd

LONDEN (ANP) - Het sneeuwluipaard wordt met uitsterven bedreigd. De jacht op de Aziatische roofkat en het verdwijnen van zijn prooidieren brengen het voortbestaan van de soort in ernstig gevaar, aldus het onderzoeksbureau Traffic gisteren. Natuurbeschermingsorganisaties, inclusief het Wereld Natuur Fonds, riepen er gisteren toe op actie te ondernemen tegen de stroperijen. Het sneeuwluipaard leeft meestal in bergachtige regio's in onder meer Rusland, China, India, Mongolië en Pakistan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken