Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Schuld brand ligt bij ATF Drachten zelf"

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - Afvalverwerkingsbedrijf ATF in Drachten heeft zelf schuld aan de brand in het bedrijf. Dat stelt de provincie Friesland in een evaluatierapport over de brand.

Op 12 mei 2000 ging 480 ton chemisch afval de lucht in. Grote milieuschade was het gevolg. Milieugedeputeerde T. Baas presenteerde vanmorgen het rapport op het provinciehuis in Leeuwarden.

De provincie baseert zich onder andere op een nog geheim rapport van het openbaar ministerie in Leeuwarden. "Uit het onderzoek van het OM lijkt bovendien af te leiden dat aanname en sortering van gevaarlijk afval door ATF niet altijd adequaat geschiedde", zo is te lezen. Daarnaast stelt de provincie dat "(...) wij, ondersteund door de deskundigen, in die tijd ervan uit mochten gaan dat wij een goede vergunning verleend hadden (...)." Drie medewerkers van de afvalverwerker moeten zich daarom in november voor de rechter verantwoorden voor hun aandeel in de brand. Onder hen de toenmalig directeur W. K.

Het evaluatierapport is op last van de Friese statenleden opgesteld. De statenleden hadden het gevoel dat zij verkeerd waren geïnformeerd door de gedeputeerde en informatie werd achtergehouden.

ATF werkte ten tijde van de brand met een zogenoemde gedoogvergunning omdat aan verschillende veiligheidseisen niet werd voldaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken