Bekijk het origineel

Gewonden bij beving Griekse eilanden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gewonden bij beving Griekse eilanden

2 minuten leestijd

ATHENE - Een krachtige aardbeving heeft gisterochtend bewoners en toeristen op de Ionische eilanden in het westen van Griekenland in paniek hun huizen en hotels uit gejaagd. Zeker vijftig mensen raakten gewond.

De beving, die een momentmagnitude had van 6,4, deed zich om 08.15 uur voor onder de zee bij het eiland Lefkas, ongeveer 290 kilometer ten noordwesten van Athene. Later op de dag deden zich twee naschokken voor, beide met een momentmagnitude van 5,3. De aardschok was te voelen tot in Athene en delen van Zuid-Italiƫ.

Meer dan vijftig mensen liepen verwondingen op. De meesten van hen hadden botbreuken opgelopen door vallende stenen of dakpannen. Vier mensen die tijdens het beklimmen van rotsen in zee waren gevallen werden gered. Twee Italiaanse toeristen raakten gewond toen zij werden geraakt doordat overhangende rotsblokken waaronder zij op het strand lagen, losraakten.

Honderden vakantiegangers zijn de eilanden ontvlucht of hebben hun reservering geannuleerd. Onder de gewonden zijn buitenlandse toeristen. Een Tsjech raakte levensgevaarlijk gewond toen hij van een motorfiets werd geslingerd. Volgens een woordvoerder van de alarmcentrale van de ANWB raakten geen Nederlanders in de problemen. Wel wil een gezin graag naar huis.

Een woordvoerder van de brandweer zei dat de materiƫle schade op het eerste gezicht meeviel. Hier en daar zijn wegen gescheurd en lantaarnpalen omgevallen. Van een lege kerk was een muur ingestort en een huis stond scheef op zijn fundering. Sommige wegen waren door verschuivingen geblokkeerd en op verschillende plaatsen was de elektriciteit uitgevallen.

De beving deed zich voor terwijl bewoners van de Ionische eilanden aardbevingen herdachten die vijftig jaar geleden Kefalonia verwoestten en aan 476 mensen het leven kostten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Gewonden bij beving Griekse eilanden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken