Bekijk het origineel

Ontwerp voor moskee in Rotterdam aangepast

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ontwerp voor moskee in Rotterdam aangepast

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - Het ontwerp van de nieuw te bouwen Essalam-moskee in Rotterdam-Zuid wordt aangepast. Dat zijn de Rotterdamse wethouder M. Pastors en de voorzitter van het moskeebestuur, M. Al Sayegh, gisteren overeengekomen.

Wethouder Pastors was de eerste die aangaf dat de moskee, met zijn 25 meter hoge koepel en twee minaretten van elk 50 meter hoog, niet paste in het beeld van Rotterdam. Met zijn kritische opmerkingen over het ontwerp oogstte de wethouder zowel kritiek als instemming. Hij hield echter voet bij stuk. In een brief aan het moskeebestuur liet hij destijds weten dat de nieuw te bouwen moskee een toonbeeld van integratie diende te zijn en geen allesoverheersend gebouw.

Aanvankelijk zou gisteren de overeenkomst voor de grondruil worden gesloten die de bouw van de moskee mogelijk maakt. Die ondertekening is echter uitgesteld tot 21 oktober. Er moet dan een nieuw ontwerp op tafel liggen.

Pastors is blij dat het moskeebestuur de wens van het Rotterdamse college honoreert en respect toont voor de veranderende opvattingen in de maatschappij ten aanzien van de integratie van mensen met een traditionele moslimcultuur.

De financier van de moskee, een sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten, moest de overeenkomst aanvankelijk voor 31 augustus tekenen. De gemeente maande hem begin juli tot spoed. Nu zullen beide partijen eind oktober de nieuwe voorstellen bekijken.

De Essalam-moskee is niet onomstreden. Vooral Leefbaar Rotterdam en raadslid Smit (NieuwRechts) ageerden fel tegen de komst van het gebedshuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Ontwerp voor moskee in Rotterdam aangepast

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken