Bekijk het origineel

Steekwapens gevonden bij actie op Wallen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Steekwapens gevonden bij actie op Wallen

3 minuten leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft donderdag 25 steekwapens aangetroffen tijdens een fouilleeractie op de Wallen. Ook werd een busje traangas in beslag genomen. De agenten controleerden 260 personen en zestien auto's. Vier mensen werden aangehouden. Eén arrestant werd nog gezocht voor betrokkenheid bij een steekpartij. Een andere beledigde de politie, één was ongewenste vreemdeling en de vierde arrestant had nog een boete openstaan.

Dader schietpartij

Den Haag opgepakt

DEN HAAG - De rechter-commissaris van de Haagse rechtbank heeft de vermoedelijke dader van de eerder deze maand plaatsgevonden schietpartij in het Zuiderpark in Den Haag in bewaring gesteld. De man is maandag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 19-jarige Hagenaar te hebben neergeschoten.

Zwemverbod Dronten

na spelen met brug

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft gisteren een zwemverbod ingesteld in en rondom de brug De Knip over de Lage Vaart. Burgemeester Gresel spree kt van een gevaarlijke situatie. Aanleiding zijn drie incidenten, waarbij binnenschepen nog niet onder de brug door waren gevaren, als de brug alweer naar beneden ging. Aangenomen wordt dat de jeugd op het bedieningsknopje heeft gedrukt.

Gemeente streng op

naleving rookverbod

HARDINXVELD - De gemeente Hardinxveld-Giessendam laat strenger controleren op naleving van het rookverbod. In geen enkele sporthal of het zwembad mag nog gerookt worden. Sinds de aanscherping van de Tabakswet is het niet meer toegestaan om in sportkantines rookwaar te verkopen. Zelfs de aanwezigheid van rookwaar om die te verkopen is strafbaar. Op overtreding van het rookverbod volgt een boete.

Vrouw overleden

na val van scooter

HILLEGOM - Een 25-jarige vrouw uit Den Haag is volgens de politie gisteren in het LUMC alsnog overleden aan haar verwondingen die zij dinsdagavond opliep bij een scooterongeval op de Zuider Leidsevaart. De vrouw zat achter op de scooter, die bestuurd werd door een 25-jarige man uit Den Haag. In de mist botste hij tegen de middengeleider bij een verkeerssluis in de weg. De vrouw liep daarbij hoofdletsel op en werd overgebracht naar het LUMC, waar ze donderdagmiddag overleed.

Politie pakt tweetal op

met verdovend middel

MAARSSEN - De politie heeft donderdagmiddag een 36-jarige man uit Maarssen en een 26-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het tweetal werd aangehouden op de carpoolplaats aan de Floraweg in Maarssen. In de auto's trof de politie tientallen liters van het verdovende middel Gamma Hydroxy boterzuur aan.

Overval op winkel

in Middelburg

MIDDELBURG - Twee mannen hebben gistermorgen rond 8 uur een overval gepleegd op de Scapino-winkel aan de Segeerstraat in Middelburg. Een medewerker werd door de twee gedwongen naar binnen te gaan. Ze hielden het slachtoffer in het pand vast en verdwenen na een kwartier met een onbekend geldbedrag.

Aanhouding voor

overval op tankstation

NIJMEGEN - Een 34-jarige Nijmegenaar is gisternacht aangehouden op verdenking van overvallen op verschillende tankstations. In de afgelopen drie maanden zijn er meerdere overvallen geweest op tankstations in Nijmegen en omgeving. De politie onderzoekt of deze verdachte hierbij betrokken is geweest.

Valse biljetten in

omloop in Utrecht

UTRECHT - In Utrecht circuleren valse biljetten van 50 euro. De afgelopen weken zijn er al zestien bij de politie gemeld. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Het gaat om goede vervalsingen, maar ze zijn wel te herkennen aan kleine afwijkingen. Het serienummer begint met de ongebruikelijke hoofdletter I en de sterretjes van het beeldmerk van de Europese Unie zijn kleiner.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Steekwapens gevonden bij actie op Wallen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken