Bekijk het origineel

Siësta

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Siësta

4 minuten leestijd

"Bij die hitte is het tot halféén hartstikke druk, maar 's middags kun je het shaken."

Een Super de Boer-ondernemer voelt wel voor een siësta in de zomerperiode waarbij de winkel één à twee uur dichtgaat (Distrifood).

"Supers mogen wat betreft kleurgebruik best meer lef gaan tonen. Als de kleuren in een winkel de klant op hun gemak stellen, zullen ze plezieriger winkelen en meer kopen."

Martien Bertens, student Marketing en Foodbusiness, beoordeelt in de Levensmiddelenkrant de productpresentatie van verschillende supermarkten.

"Gebruik van deze cijfers kan uw economie ernstige schade toebrengen. Het is wat provocerend, maar ik meende het wel. Er wordt ten onrechte een enorm gewicht aan het inflatiecijfer toegekend. Er worden krankzinnige discussies gevoerd over cijfers achter de komma. Terwijl zo'n precies model voor inflatie praktisch onmogelijk is."

Hoogleraar internationale economie Luc Soete relativeert in Safe de betekenis van het inflatiecijfer van het CBS heel sterk.

"Met de fiets op vakantie is superrelaxed. Er is niets zo goed om je stress kwijt te raken. Wijzelf trekken op de fiets heel het land door, een paar weken lang. Nederland heeft 22.000 kilometer aan fietspaden, grotendeels autovrij."

Anneke van Dok-van Weele, voorzitter van de stichting Landelijk Fietsplatform, somt in RAI Voorrang de vele voordelen op van een fietsvakantie.

"Die regel dat je dieren in rust nooit mag verstoren, is te krankzinnig voor woorden. Kamerleden hebben zitten slapen. Een akkerbouwer die met de trekker over zijn land wil, moet feitelijk weten of ergens een bruine muis zit. Dat kán niet en is niet te handhaven."

CDA-kamerlid Annie Schreijer-Pierik spuit in Boerderij haar gram over sommige onderdelen van de Flora- en faunawet die er dankzij het gelobby van linkse milieuactivisten in zijn gekomen.

"Mijn man schrok wakker van de knal. Ik was al wakker. Een halve minuut later ging de telefoon. Het was mijn dochter. Zij woont naast de stal. Mijn man was in drie minuten bij de brand. Toen viel er al niets meer te redden. De varkens gilden niet meer."

Cees en Corry Maas vertellen in Boerderij over de brand die hun varkensstal in zeer korte tijd volledig verwoestte.

"Kijk eens naar affaires als Ceteco, Baan en KPNQwest. Dan moet je toch constateren dat we niet altijd even alert zijn geweest. Als Pieter Lakeman fouten uit de jaarrekening van KPN kan halen, dan moet een accountant dat ook kunnen."

De nieuwe voorzitter van accountantsclub NovAA Carel Verdiesen in het blad Accountant-Adviseur.

"Een slot moet 'klik' zeggen als je het dichtdraait, anders denken mensen dat het niet werkt."

Eugène Nijman, bij Fiat verantwoordelijk voor de akoestiek van de auto, in Het Financieele Dagblad van 13 augustus over zijn werk.

"Nederland is het enige land waar we "gasten" zeggen; een betalende gast is in feite toch gewoon een klant? Maar ja, het is ingeburgerd en het klinkt misschien wat aardiger."

Chef-kok/eigenaar Jacob-Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen in HP/De Tijd in een artikel waarin vier jonge chefs het vak doorlichten.

"Nederland innovatieland? Hou toch op. Mensen kunnen het niet, willen het niet. Dat zit diep."

Hightech-knutselaar Ron Kok, president van de OTB-Group in Eindhoven in Elsevier. De OTB-Group maakt machines waarmee onder andere cd's en dvd's worden gemaakt.

"Zelfs als het een grote zooi is, krijg ik een verzoek van het ministerie om de tent overeind te houden. En altijd gaat het om falend management: falende interim-managers, facturen worden niet verzonden."

Voorzitter Rob Scheerder van het College Tarieven voor de Gezondheidszorg geeft in FEM Business aan dat het net zo'n groot taboe is om een beroerd functionerende gezondheidsinstelling failliet te verklaren als om haar toe te staan winst te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Siësta

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken