Bekijk het origineel

Nunspeetse families slaags met elkaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nunspeetse families slaags met elkaar

Ruzie om illegale radiozender

2 minuten leestijd

NUNSPEET - De politie in Nunspeet heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zes Nunspeetse mannen in de leeftijd van 15 tot 38 jaar aangehouden, nadat twee families met elkaar slaags waren geraakt. Drie van hen (20, 34 en 38 jaar) werden voor nader onderzoek ingesloten.

De drie hadden lichte verwondingen opgelopen en zijn voordat ze werden ingesloten door een arts en ambulancemedewerkers onderzocht en behandeld. Zaterdagmiddag werd ten behoeve van het onderzoek nog een zevende verdachte aangehouden, een 39-jarige Nunspeter.

De politie werd kort voor 1.00 uur gewaarschuwd dat er een vechtpartij in de Kastanjelaan was, waarbij met een vuurwapen zou zijn gezwaaid. Voor alle zekerheid trokken de dienstdoende politiemensen kogelwerende vesten aan.

In de Kastanjelaan aangekomen troffen zij voor een woning zes mannen aan. Die werden via de geluidsinstallatie van de politieauto gesommeerd om plat op de grond te gaan liggen. Vervolgens werden de verdachten aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Het zestal was naar de Kastanjelaan gegaan om verhaal te gaan halen na een conflict eerder die nacht. Een familie aan de Ligusterweg was actief met een illegale zender, maar werd daarbij gestoord door een andere zender.

Omdat men veronderstelde dat dit werd veroorzaakt door een familie aan de Kastanjelaan, toog men naar dit adres.

Toen men bij de bewuste woning aan de Kastanjelaan aankwam, kreeg men geen reactie. Alleen de vrouw des huizes was aanwezig. Zij werd door de mannen bedreigd. Later ging de hoofdbewoner van de Kastanjelaan naar de Ligusterstraat om daar verhaal te gaan halen. Hierbij sneuvelde een ruit van de voordeur.

De bewoner van de Ligusterstraat trommelde vervolgens zijn familieleden opnieuw op om wraak te gaan nemen in de Kastanjelaan. Bij dit laatste treffen vielen over en weer rake klappen, waarbij met een nog onbekend voorwerp werd geslagen. Van een vuurwapen is tot dusverre in het onderzoek niets gebleken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nunspeetse families slaags met elkaar

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken