Bekijk het origineel

Godett komt in haar eentje naar Nederland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Godett komt in haar eentje naar Nederland

2 minuten leestijd

WILLEMSTAD - De kersverse premier van de Nederlandse Antillen, Mirna Godett, gaat in op de uitnodiging van minister De Graaf van Koninkrijksrelaties om naar Nederland te komen. Haar belangrijkste adviseur, haar broer, komt niet mee.

Dat heeft de gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen, haar partijgenoot Maurice Adriaens, zaterdag gezegd. Volgens Adriaens hoeven alleen nog een datum en tijdstip te worden afgesproken.

De persoonlijk adviseur van de premier, haar broer en FOL-leider Anthony Godett, gaat volgens Adriaens niet mee naar Nederland. "De premier zal in haar eentje met de minister van Koninkrijksrelaties praten, eventueel samen met de gevolmachtigd minister, zoals gebruikelijk is." Eerder al zei Mirna Godett gewoon Nederlands te zullen spreken als ze in Nederland is.

Adriaens bevestigde verder dat hij deze week een gesprek heeft met Tweede-Kamervoorzitter Weisglas (VVD). Weisglas is de leider van een Nederlandse parlementaire delegatie die zondag 24 augustus naar de Antillen en Aruba vertrekt. De fractievoorzitters in de Tweede Kamer hadden bij Weisglas aangedrongen op overleg, omdat ze twijfelden of de reis nog wel moet doorgaan.

Aanleiding voor de twijfel zijn vermeende uitspraken van premier Godett dat ze de delegatie niet zou willen ontvangen. De parlementariërs gaan echter op reis op uitnodiging van hun directe collega's van de Antillen en Aruba. Ze zouden alleen een beleefdheidsbezoek brengen aan de premier.

Op de ophef die is ontstaan, wil Adriaens niet reageren. "We hebben wat dat betreft een officiële mediastilte. Beide regeringen moeten eerst maar eens met elkaar om de tafel gaan zitten om te horen wat de ander nou wel en niet heeft gezegd. Je moet niet in de media over en weer op elkaar reageren."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Godett komt in haar eentje naar Nederland

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken