Bekijk het origineel

Heel Georgië zonder elektriciteit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Heel Georgië zonder elektriciteit

3 minuten leestijd

TBILISI (AP) - In heel Georgië is vandaag de stroom uitgevallen. Hoewel stroomstoringen regelmatig voorkomen in de verarmde voormalige sovjetrepubliek is het nooit eerder gebeurd dat alle 4,4 miljoen inwoners van het land zonder elektriciteit kwamen te zitten. De oorzaak van de storing is onduidelijk.

VAE sluiten centrum Arabische Liga

DUBAI (AP) - De Verenigde Arabische Emiraten sluiten een omstreden, in Abu Dhabi gevestigd onderzoeksinstituut van de Arabische Liga. Dat zei een overheidsfunctionaris gisteren tegen het persbureau AP. Het Zayed-centrum ligt onder vuur wegens anti-Amerikanisme en antisemitisme. Het werd gefinancierd door de VAE.

Veel doden bij strijd in Tsjetsjenië

VLADIKAVKAZ (AP) - Bij gevechten op verschillende plaatsen in Tsjetsjenië zijn zaterdag en gisteren achttien Russische militairen omgekomen en bijna vijftig gewond geraakt, aldus de autoriteiten. Volgens het hoofd van het door Moskou geïnstalleerde bestuur, Achmad Kadirov, voeren de rebellen de strijd op om de presidents- en parlementsverkiezingen van 5 oktober in de war te sturen.

Pakistanen vallen westerse bedrijven aan

KARACHI (AP) - Pakistaanse jongeren hebben gisteren in Karachi na de begrafenis van twee vermoorde sjiitische moslims ruiten ingegooid van een Kentucky Fried Chicken-restaurant en een Caltex-benzinestation. De jongeren staken ook een controlepost van de politie in brand en bekogelden twee benzinestations van de Pakistaanse staatsoliemaatschappij. De politie zette traangas in om meer dan 2000 relschoppers te verspreiden.

Duitser aangeklaagd na bedreiging Bush

FORT LAUDERDALE (ANP) - Een Duitser die in een e-mail had gedreigd de Amerikaanse president Bush te vermoorden, is in de VS aangeklaagd. Dit mel dde de krant Sun-Sentinel zaterdag. Vanuit een openbare bibliotheek had de 33-jarige Volker Czechanowsky de volgende e-mail naar de politie in Miami gestuurd: "Ik zal de president voor 30 mei 2003 doden; pak me als jullie dat kunnen; lang leve Saddam." Czechanowsky werd gepakt. Hij riskeert nu 10 jaar cel of een boete van 500.000 dollar.

SARS-maatregelen in Singapore opgeheven

SINGAPORE (DPA) - Singapore heeft vandaag bijna alle gezondheidsmaatregelen opgeheven die in april en mei van kracht werden, toen de SARS-epidemie op zijn hoogtepunt was. Dat heeft het Singaporese ministerie van Volksgezondheid zaterdagochtend bekendgemaakt. Buitenlandse bezoekers hoeven niet langer een hele papierwinkel te doorlopen voordat zij het land in mogen. Ook de beperking van het vervoer van patiënten tussen publieke en private ziekenhuizen wordt opgeheven.

Schoten gelost in Dominicaanse Kamer

SANTO DOMINGO (EFE) - In de Kamer van Afgevaardigden van de Dominicaanse Republiek is zaterdag enkele keren in de lucht geschoten. De zenuwen van sommige parlementariërs waren gespannen. Er was ruzie tussen regering en oppositie over de verkiezing van het parlementsbestuur voor het vergaderjaar 2003-2004. Daarnaast was er urenlang geen vergadering mogelijk vanwege een stroomstoring, wat weer de nodige complottheorieën opleverde. In de Dominicaanse Republiek is het niet ongebruikelijk dat burgers vuurwapens bij zich hebben.

Neonazi's opgepakt bij herdenking Hess

BERLIJN (AP) - In het Duitse Wunsiedel zijn zaterdag 71 neonazi's opgepakt die deelnamen aan een demonstratie ter nagedachtenis aan Rudolf Hess, de plaatsvervanger van Adolf Hitler. Het was dit weekeinde 16 jaar geleden dat Hess zichzelf ophing in de Spandaugevangenis in Berlijn, waar hij 41 jaar gevangen had gezeten. Aan de demonstratie in het Beierse Wunsiedel, waar Hess begraven ligt, namen zo'n 2600 neonazi's deel. De demonstranten die werden aangehouden, spreidden hakenkruisen of andere verboden nazi-symbolen tentoon of hadden wapens bij zich.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Heel Georgië zonder elektriciteit

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken