Bekijk het origineel

Jorritsma arriveert met botter in Almere

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jorritsma arriveert met botter in Almere

4 minuten leestijd

ALMERE - Gistermiddag is de nieuwe burgemeester van Almere, oud-minister A. Jorritsma, in haar nieuwe woonplaats gearriveerd. Ruim honderd belangstellenden verwelkomden haar in de havenkom van Almere-Haven, onder wie vertegenwoordigers van gemeente en instellingen. Jorritsma werd op de kade toegejuicht en leek zich al direct thuis te voelen in de gemeente waarvan zij vanaf nu de scepter voert. Voor zij aan wal stapte, had ze al een symbolische overstap gemaakt van een Bolswarder skutsje naar een Almeerse botter. Zij kreeg direct al een nieuwe 'baan' aangeboden. Op de vraag of zij beschermvrouwe van de Almeerse reddingsbrigade wilde worden, zei de nieuwe bewindsvrouw van Almere volmondig ja.

Vuurwapenteam politie

Eemland is effectief

AMERSFOORT - Het in mei 2003 gestarte vuurwapenteam van het politiedistrict Eemland-Zuid blijkt effectief. Dat maakte de politie gisteren bekend. Binnen twee maanden zijn 37 wapens in beslag genomen en 28 verdachten aangehouden. Het team, dat bestaat uit rechercheurs, wijkagenten en medewerkers Noodhulp, houdt zich bezig met het onderzoeken van informatie en tips waarbij het accent ligt op illegaal bezit van vuurwapens. Naast vuurwapens heeft het team ook nepwapens, messen, harpoenen, munitie, drugs en 26.500 euro aan geld op het politiebureau afgeleverd. Verder zijn ook gestolen goederen van een ramkraak en inbraken in beslag genomen.

Zeeburgertunnel

dicht wegens ongeval

AMSTERDAM - Door een ongeval op de ringweg A10 bij Amsterdam was de Zeeburgertunnel gistermiddag in noordelijke richting korte tijd afgesloten. Het ongeval gebeurde toen een boot op het dak van een auto losraakte, waardoor een motorrijder ten val kwam. Hij kon de boot ontwijken maar ging onderuit en gleed enkele honderden meters verder. Hij is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ongeveer 1 kilometer voor de tunnel gebeurde even later nog een ongeval.

Aanhouding na

vechtpartij in Bathmen

BATHMEN - Na een vechtpartij aan de Deventerweg in het Overijsselse Bathmen is gistermorgen vroeg een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden en ingesloten. Aan de vechtpartij namen zo'n vijftien personen deel. Een 18-jarige jongen uit Bathmen liep letsel op aan zijn hoofd, anderen hadden gescheurde kleren. De toedracht van de vechtpartij is voor de politie nog een raadsel. Zij stelt een nader onderzoek in.

Inwoners Den Haag

melden gaslucht

DEN HAAG - De brandweer in Den Haag heeft gisterochtend honderden meldingen binnengekregen van mensen die een gaslucht roken. Diverse brandweerwagens rukten uit, maar de bron werd niet gevonden. De gaswolk dreef van het noordwesten van Den Haag naar het zuidoosten, richting Voorburg. "Steeds als we ter plaatse kwamen, was de hoeveelheid gas in de lucht niet meer te meten", aldus een brandweerwoordvoerder. Mogelijk kwam het gas van een schip voor de kust. De wolk deed er volgens de brandweer met een rustige wind een uur over om op te lossen.

Computerdieven in

Harderwijk ingerekend

HARDERWIJK - De politie in Harderwijk heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen betrapt bij het vervoeren van gestolen computers in hun auto. De politie trof in de auto zeven computers aan die kort daarvoor bleken te zijn ontvreemd uit een schoolgebouw in Harderwijk. De drie inzittenden van de auto zijn aangehouden. Het betreft drie mannen in de leeftijd van 18, 24 en 28 jaar, afkomstig uit Utrecht en De Meern. Surveillerende politiemensen zagen de betreffende auto op de Westermeen in Harderwijk rijden en lieten de bestuurder even verderop op de Verkeersweg voor een routinecontrole stoppen. Toen de politie de computerkasten in de auto zag liggen, probeerde de bestuurder nog weg te rijden, maar dat wisten de agenten te voorkomen. Met assistentie van collega's uit omliggende teams konden de mannen worden ingerekend. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Jorritsma arriveert met botter in Almere

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken