Bekijk het origineel

Weer aanval op Afghaanse politie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weer aanval op Afghaanse politie

3 minuten leestijd

KABUL (AP) - Bij een aanval van een paar honderd vermoedelijke Taliban-strijders op een politiebureau in de provincie Paktika, in het zuidoosten van Afghanistan, zijn zondagavond vier Afghaanse politieagenten gegijzeld. Het bureau in het stadje Tarway ging in vlammen op. Dat heeft de plaatselijke politie gisteren bekendgemaakt. Onduidelijk is of het incident iets te maken heeft met de aanval in de nacht van zaterdag op zondag op een politiebureau in Barmal in dezelfde provincie.

Oekraïne opent twee

luxe gevangenissen

KIEV (AP) - In een poging het gevangeniswezen op Europees niveau te brengen, heeft Oekraïne onlangs twee voor 's lands maatstaven uiterst moderne celblokken geopend. Dat heeft een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren bekendgemaakt. De celblokken in de steden Charkiv en Dnipropetrovsk zijn uitgerust met toiletten, wastafels en televisies en zijn toegankelijk voor iedere gevangene die er 116 hryvna (20 euro) per dag voor over heeft.

Vloer van kasteel van

Chambord begeeft het

BLOIS (AP) - Zes toeristen zijn zondag tijdens een rondleiding in het beroemde kasteel van Chambord in de Franse Loire-vallei door de vloer gezakt, heeft de Franse politie gisteren bekendgemaakt. Een 17-jarig meisje werd met ernstige hoofdwonden per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Een andere toerist raakte zwaargewond aan de rug. De vier andere toeristen liepen lichte verwondingen op en hebben het ziekenhuis al verlaten.

Incident op zee

tussen beide Korea's

SEOUL (AP) - De Zuid-Koreaanse marine heeft gisteren een aantal waarschuwingsschoten afgevuurd op een Noord-Koreaanse vissersboot die de Zuid-Koreaanse territoriale wateren was binnengevaren. Het schip keerde meteen om. Dat meldde het Zuid-Koreaanse leger. De vissersboot was 180 meter ver het Zuid-Koreaans grondgebied binnengevaren aan de omstreden westelijke zeegrens.

Bosnische politie

bevrijdt 13 vrouwen

SARAJEVO (AP) - De Bosnische politie heeft bij een inval in een bar in het stadje Kiseljak dertien slachtoffers van mensenhandel aangetroffen. De eigenaar van de bar, een Bosniër, wordt verhoord. Dat meldde de politie gisteren. De vrouwen, afkomstig uit Roemenië, Moldavië en Oekraïne, werkten in de bar als prostituee. Ze zijn ondergebracht in een opvangcentrum van de Internationale Organisatie voor Migratie.

Publicatieverbod voor

6 Algerijnse kranten

ALGIERS (AP) - Zes veelgelezen Algerijnse kranten hebben gisteren een verschijningsverbod gekregen, officieel omdat ze hun schulden aan de staatsdrukkerijen niet betaald hadden. Volgens de hoofdredacteuren is de plotselinge oproep tot betaling een manoeuvre om de persvrijheid in Algerije aan banden te leggen. De kranten hebben bericht over een verduisteringszaak waarbij de Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika, diens broers en een aantal ministers betrokken zouden zijn.

Gasexplosie in Chinese

mijn: negen doden

PEKING (RTR) - Een gasexplosie in een Chinese mijn heeft gisteren aan zeker negen mijnwerkers het leven gekost. Achttien mensen zitten nog vast onder de grond. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua is er weinig hoop dat zij nog levend naar de oppervlakte zullen worden gehaald. De explosie vond plaats in een mijn in Zuoquan, in de noordelijke provincie Shanxi. Reddingswerkers meldden dat de hoge ondergrondse temperaturen hun werkzaamheden bemoeilijken.

"Tasmaanse tijger toch

niet uitgestorven"

MELBOURNE (AFP/ANP) - De laatste Tasmaanse tijger zou in 1936 in gevangenschap zijn gestorven. Toch zijn er sinds het begin van de jaren negentig tientallen meldingen geweest van mensen die het gestreepte buideldier, dat op een tijger lijkt, hebben zien lopen. Dit ontdekte een Australische onderzoeker na bestudering van gegevens. De Tasmaanse tijger is het grootste vleesetende buideldier dat ooit heeft geleefd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Weer aanval op Afghaanse politie

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken