Bekijk het origineel

Onderzoek naar failliet stroombedrijf

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onderzoek naar failliet stroombedrijf

1 minuut leestijd

ALMELO (ANP) - De toezichthouder op de energiemarkt, Dte, bekijkt het faillissement van stroomhandelaar EnergyXS. Het is nog geen officieel onderzoek, maar de energiewaakhond heeft extra informatie opgevraagd bij betrokken partijen.

"We willen helder krijgen wat er precies is gebeurd", aldus een woordvoerster van de DTe gisteren. EnergyXS ging dit weekeinde over de kop nadat de grootste leverancier Eon Benelux zich had teruggetrokken. Volgens Energy vroeg Eon te grote garanties voor de stroomleveringen.

Vorige week klopte EnergyXS aan bij de DTe met de problemen. De waakhond heeft toen direct met leverancier Eon en aandeelhouder NRE, het stroombedrijf van Eindhoven en omgeving, een gesprek gehad. "Er is toen niets gebleken van ongeoorloofde praktijken", aldus de woordvoerster van de DTe. Desondanks wil de toezichthouder extra informatie.

De brancheorganisatie van energiebedrijven VOEG betreurt het faillissement van EnergyXS, maar benadrukt dat harde, onderlinge garanties nodig zijn. "Het voorkomt een kettingreactie als een bedrijf failliet gaat", stelt waarnemend voorzitter S. Lomme van de VOEG. De leverancier van een onderneming in problemen loopt door bijvoorbeeld een bankgarantie minder of geen risico om zelf last te krijgen van geldgebrek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Onderzoek naar failliet stroombedrijf

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken