Bekijk het origineel

Nog geen uitspraak in zaak Entenwoud

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nog geen uitspraak in zaak Entenwoud

2 minuten leestijd

BREDA (ANP) - De gemeente Loon op Zand moet van de voorzieningenrechter in Breda duidelijker aantonen dat actievoerders van GroenFront die in het Entenwoud in Kaatsheuvel zitten, gevaar lopen.

De gemeente wil dat de actievoerders vertrekken. Volgens haar lopen ze gevaar omdat ze in boomhutten wonen. Bovendien zou het kamp onhygiënisch zijn.

De rechter vindt dat dit onvoldoende is aangetoond. Hij wil pas uitspraak doen in het kort geding als er een deugdelijk onderzoek ligt. De actievoerders van GroenFront bezetten een stuk grond waar De Efteling een vakantiepark wil bouwen.

Afgelopen donderdag vocht GroenFront in kort geding een bevel tot ontruiming van De Efteling en de gemeente aan. Volgens burgemeester J. Weierink van Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, kijken externe deskundigen binnenkort naar de veiligheid en de hygiëne in het actiekamp. De burgemeester kon niet zeggen op welke termijn deze inspectie plaatsvindt.

Tijdens de rechtszitting afgelopen donderdag bestreed advocaat E. Hummels van GroenFront dat het kamp gevaarlijk en onhygiënisch is. Volgens hem zijn de actievoerders gezekerd als ze in de bomen zitten. En de hygiëne van het kamp is volgens hem ook in orde. "Die doet niet onder voor die in een gemiddeld scoutingkamp", zei hij tijdens de zitting.

Het bosgebied waar de actievoerders zitten, is eigendom van De Efteling. Het attractiepark wil er een groot vakantiepark bouwen. GroenFront vindt dat het natuurgebied te waardevol is om er recreatie toe te staan. Gemiddeld zitten er vijftien tot twintig actievoerders in het kamp.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nog geen uitspraak in zaak Entenwoud

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken