Bekijk het origineel

Rusland steunt resolutie over Libië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rusland steunt resolutie over Libië

1 minuut leestijd

NEW YORK (AFP) - Rusland zal instemmen met de ontwerpresolutie over Libië die Groot-Brittannië aan de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties wil voorleggen.

Dat heeft een hoge Russische diplomaat gisteren gezegd, aldus het Russische persbureau Interfax.

Volgens diplomatieke bronnen overleggen de leden van de VN-Veiligheidsraad nog over de resolutie en komt deze vrijdag in stemming. Eerder meldden anonieme diplomatieke bronnen dat dit maandagavond al zou gebeuren, maar de stemming lijkt te zijn uitgesteld in verband met onderhandelingen tussen Frankrijk en Libië over een andere schadevergoeding.

De resolutie moet formeel een einde maken aan de sancties die de VN tegen Libië instelden naar aanleiding van de aanslag boven Lockerbie. Libië erkende vrijdag officieel verantwoordelijk te zijn voor de aanslag op een PanAm-vliegtuig boven het Schotse plaatsje Lockerbie in 1988. Daardoor kwamen de 259 inzittenden van het toestel en 11 inwoners van Lockerbie om het leven.

Nadat Libië weigerde de twee verdachten van de aanslag uit te leveren, kondigde de Veiligheidsraad in 1992 economische sancties af tegen het land.

Volgens een akkoord met Groot-Brittannië en de Verenigde Staten heeft Libië zich bereid verklaard 2,7 mld dollar uit te keren aan de nabestaanden in ruil voor opheffing van de sancties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Rusland steunt resolutie over Libië

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken