Bekijk het origineel

Barneveldse dief hoort celstraf eisen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Barneveldse dief hoort celstraf eisen

1 minuut leestijd

ARNHEM - De officier van justitie heeft bij de rechtbank in Arnhem vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, geëist tegen de 22-jarige M. A. uit Barneveld. Volgens de aanklager zorgde A. de afgelopen maanden voor veel overlast en irritatie door een serie inbraken.

Volgens het openbaar ministerie was de man betrokken bij een reeks diefstallen in en rond zijn woonplaats. De verdachte bekende uit een school in Barneveld een computer te hebben meegenomen. Ook een assurantiekantoor raakte een van zijn pc's kwijt aan de 22-jarige.

De diefstallen bij een Blokker-vestiging in Voorthuizen en een ING-bankfiliaal in Barneveld ontkende de verdachte. Ook van een bedrijfsinbraak in Ermelo wist hij niets. Toch was er in alle gevallen volgens het OM voldoende bewijs, soms door verklaringen van medeverdachten. Ook zijn er mensen geweest die de 22-jarige zagen vluchten na een inbraak. Volgens de aanklaagster is de 22-jarige een berekenende verdachte. "Aanvankelijk ontkende hij alle zaken. Pas toen de politie hem confronteerde met overduidelijk bewijs volgde er een bekentenis."

De Barnevelder, vaker veroordeeld wegens diefstallen, zei dat hij een paar diefstallen pleegde onder invloed van alcohol. Toch was hij niet verslaafd. "Ik drink alcohol omdat ik me verveel", sprak de werkloze man bij de Arnhemse rechtbank. "Als ik een baan heb stop ik met doordeweeks drinken."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Barneveldse dief hoort celstraf eisen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken