Bekijk het origineel

Fractieleiders toch maar naar Antillen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fractieleiders toch maar naar Antillen

2 minuten leestijd

DEN HAAG - De fractievoorzitters in de Tweede Kamer vertrekken zondag toch naar de Nederlandse Antillen en Aruba. In een werkbezoek van tien dagen hopen ze in het Caribische gebied alle zes de eilanden te bezoeken die tot het Koninkrijk der Nederlanden behoren.

Tot begin deze week waren zij nog verdeeld over de vraag of het bezoek wel zinnig en gewenst was. De coalitiepartijen CDA, VVD en D66 meenden dat het niet verstandig was af te reizen, toen de spanningen tussen Nederland en de Antillen opliepen. Met name de weigering van de nieuwe premier Mirna Godett om de parlementaire delegatie uit Nederland te ontmoeten en te woord te staan, zette bij de fractievoorzitters kwaad bloed.

Afgelopen maandag heeft Godett echter aangegeven de Nederlandse parlementariërs wel degelijk te willen ontvangen, ook al gaat het formeel om een bezoek van parlement aan parlement.

Na overleg met minister De Graaf van Koninkrijksrelaties besloten de fractieleiders gisteren toch unaniem om te gaan. Volgens De Graaf kan het laten doorgaan van het bezoek bijdragen aan het normaliseren van de verhouding tussen Nederland en de Antillen.

Behalve Marijnissen (SP) en Van der Vlies (SGP) gaan alle fractievoorzitters mee. ChristenUnie-leider Rouvoet vertrekt zaterdagmiddag al vanaf Schiphol.

VVD-fractievoorzitter Van Aartsen blijft overigens kritisch over het bezoek. Hij was liever gegaan na de presentatie van het regeerakkoord van de regering-Godett, zodat er gesproken zou kunnen worden over het beleid. "Dat is er dus nog niet. De reis wordt informatief, maar niet meer dan dat", aldus Van Aartsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Fractieleiders toch maar naar Antillen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken