Bekijk het origineel

Hitte eist ook in Spanje hoge tol

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hitte eist ook in Spanje hoge tol

1 minuut leestijd

MADRID - Het aantal doden dat deze zomer in Spanje is gevallen als gevolg van de hittegolf loopt net als in het buurland Frankrijk mogelijk in de duizenden. Dat hebben nieuwsmedia gisteren gemeld. Het officiële dodental als gevolg van de hitte bedraagt 46.

Op grond van cijfers uit bevolkingsregisters en van begraafplaatsen in tien provinciehoofdsteden stelt het dagblad El País dat er tussen 15 juli en 15 augustus in Madrid 18,8 procent meer inwoners zijn overleden dan in dezelfde periode vorig jaar. In de Zuid-Spaanse stad Jaen steeg het aantal doden in de zomer zelfs met 86,9 procent. Volgens een andere krant stierve n er in Barcelona 65 procent meer mensen dan vorig jaar.

In de nieuwsberichten wordt niet verduidelijkt waaraan de mensen zijn overleden. Wel wordt erop gewezen dat het aantal doden vooral is gestegen op het hoogtepunt van de hittegolf.

Onder de 46 doden die de Spaanse autoriteiten als gevolg van de hitte hebben geteld, vallen volgens het ministerie van Volksgezondheid alleen degenen die in ziekenhuizen zijn gestorven. De meesten hadden al hart- en longaandoeningen en waren afkomstig uit de zuidelijke regio Andalusië. Tijdens de hittegolf registreerden meteorologen in de zuidelijke deelstaat temperaturen tot 47 graden Celsius.

In Frankrijk maakten de autoriteiten maandag bekend dat er waarschijnlijk rond de 5000 doden zijn gevallen als gevolg van de hittegolf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Hitte eist ook in Spanje hoge tol

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken