Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Apotheker zal vangnet beperkt gebruiken"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister Hoogervorst van Volksgezondheid verwacht dat slechts "een zeer beperkt aantal" apothekers een beroep zal doen op de vangnetregeling om de kortingen op de bonussen te compenseren.

De minister heeft dat gisteren aan de Tweede Kamer laten weten.

Apothekers die meer betalen voor de inkoop van medicijnen waarop nog een patent rust dan zij per 1 september vergoed krijgen, kunnen daarvoor compensatie krijgen. Ze moeten dan wel dat verlies bij hun regionale zorgverzekeraar kunnen laten aantonen door een accountant. Hoogervorst verwacht dat weinig apothekers werkelijk verlies lijden door de maatregel en dat de compensatie dus beperkt zal zijn.

Het College Tarieven Gezondheidzorg (CTG) besloot de maatregelen van Hoogervorst en diens voorganger De Geus op een aantal punten aan te passen. Zo wordt de maximumkorting van de inkoopvergoeding voor de geoctrooieerde geneesmiddelen teruggebracht van 40 tot 20 euro. Hoogervorst wordt in zijn streven gesteund door vrijwel de gehele Kamer.

Drie medicijnfabrikanten spanden een kort geding aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken