Bekijk het origineel

Weer eis 18 jaar voor moord op echtgenote

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weer eis 18 jaar voor moord op echtgenote

2 minuten leestijd

DEN BOSCH (ANP) - Het openbaar ministerie heeft gisteren voor het gerechtshof in Den Bosch opnieuw achttien jaar cel geëist tegen de 57-jarige A. H. uit Den Dungen. De man wordt verdacht van moord op zijn echtgenote Ingrid Gantvoort en van poging tot doodslag op zijn 17-jarige gehandicapte dochter Femke.

Gantvoort was neurologe in het Bosch Medicentrum in Den Bosch. De vrouw werd in de nacht van 28 op 29 juli vorig jaar doodgeschoten terwijl ze in bed lag te lezen in haar woonboerderij aan de Spurkstraat in Den Dungen.

Veel wijst erop dat de moord door een bekende is gepleegd. De verdenking viel al snel op H.. Hun huwelijk liep ten einde en H. zou financieel beter af zijn als Gantvoort zou overlijden. H. was op vaarvakantie toen de aanslag werd gepleegd, maar helemaal waterdicht is zijn alibi niet.

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde H. vorig jaar tot achttien jaar, maar hij ging in hoger beroep. Hij houdt vol onschuldig te zijn. Het hof stelde hem enkele maanden geleden op vrije voeten.

De sfeer tijdens de zitting gisteren was aanmerkelijk vriendelijker dan tijdens de behandeling voor de rechtbank. Toen werd de verdachte het vuur na aan de schenen gelegd, dit keer leken de rechters hem welwillend te benaderen. De nadruk lag opnieuw op de betrouwbaarheid van de verklaringen van de kroongetuige, dochter Femke.

Het meisje raakte bij de aanslag zwaargewond en verkeerde in een licht coma. Zij kon wel antwoorden op vragen, maar legde zeer wisselende verklaringen af. Naarmate de tijd verstreek gingen de beschuldigingen steeds meer in de richting van haar vader. Deskundigen verschillen van mening over de vraag aan welke verklaringen de meeste waarde moet worden gehecht, de eerdere of de latere.

Het gerechtshof doet op 2 september uitspraak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Weer eis 18 jaar voor moord op echtgenote

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken