Bekijk het origineel

Hoogwater bedreigt boer in Harmelen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hoogwater bedreigt boer in Harmelen

2 minuten leestijd

HARMELEN (ANP) - Bij de boerderij van Harmelenaar G. van Leeuwen is een opmerkelijk beeld ontstaan.

Tegen de muur van de oude boerderij aan de dijk van de Oude Rijn liggen tientallen zandzakken om het water dat buiten de rivier stroomt tegen te houden.

Door het inlaten van water uit het Amsterdam-Rijnkanaal om het Westland van zoet water te voorzien, staat het waterpeil in de Oude Rijn een halve meter hoger dan normaal.

"Het is inderdaad een zeer tegenstrijdig beeld", aldus Clarien Wegereef, woordvoerster van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. "De boerderij ligt op het laagste punt aan de Oude Rijn."

Hoewel het hoogheemraadschap tot niets is verplicht, omdat de boerderij buitendijks ligt, neemt ze in overleg met de eigenaar toch de nodige maatregelen.

"Naast de aanvoer van zandzakken gaan we zorgen voor een betere doorstroming. Alle waterplanten zijn weggemaaid en de Oude Kleinjansbrug bij Harmelen zal eerder worden afgebroken. De brug vormt een flessenhals in het traject."

Na afloop van de huidige droogte gaat het hoogheemraadschap met Van Leeuwen om de tafel zitten en praten over structurele maatregelen. "We denken daarbij aan een kade om de boerderij heen."

Van Leeuwen weet overigens niet wat hem overkomt. Zelfs in de natste tijden van het jaar was de situatie niet zo bedreigend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Hoogwater bedreigt boer in Harmelen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken