Bekijk het origineel

Horeca ziet klandizie verder teruglopen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Horeca ziet klandizie verder teruglopen

1 minuut leestijd

VOORBURG (ANP) - De horeca heeft de klandizie in de eerste helft van dit jaar verder zien teruglopen. Cafés, restaurants en hotels verkochten beduidend minder dranken, maaltijden en kamers.

In het tweede kwartaal en de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de afname respectievelijk 5,2 en 5,9 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die gisteren zijn gepubliceerd. "Dat het niet goed gaat in de horeca is duidelijk. De trend van 2002 zet zich door, toen de ondernemers al bijna 4 procent minder verkochten", aldus econoom A. Gras van het CBS. Hij wijst erop dat de horeca vorig jaar het effect van de verminderde klandizie nog wist op te vangen met forse prijsverhogingen van gemiddeld 6,6 procent. "Hierdoor werd er toch nog verdiend en steeg de omzet (2,5 procent)."

Tot nu toe dit jaar stegen de prijzen in de horeca minder snel. Daardoor werd per saldo minder verdiend. Zo daalde de omzet in het tweede kwartaal met 3,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2002, bij een prijsstijging van gemiddeld 2,1 procent.

De omzetdalingen zijn het grootst bij hotels en restaurants. In het tweede kwartaal zagen hotelhouders en restauranteigenaren hun inkomsten inzakken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Horeca ziet klandizie verder teruglopen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken