Bekijk het origineel

Fries Paarden Centrum verkocht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fries Paarden Centrum verkocht

2 minuten leestijd

DRACHTEN (ANP) - Het Fries Paarden Centrum (FPC) in Drachten is verkocht.

Voormalig eigenaar, het Friesch Paarden Stamboek (FPS) heeft het failliete centrum voor 3,8 miljoen euro aan vastgoedhandelaar J. Boomsma uit Leeuwarden overgedaan. De vastgoedhandelaar en het Stamboek hebben dat gisteren bekendgemaakt. De 6500 leden van het Stamboek moeten op 4 september de verkoop nog wel goedkeuren.

De financiƫle problemen bij het centrum sleepten het voorheen zeer rijke Stamboek bijna mee in zijn val. Het Stamboek leende in totaal 885.000 euro aan het centrum, dat in een aparte stichting is ondergebracht. Toen in juni het centrum failliet ging, liet het een totale schuld van 1,2 miljoen achter. Het Stamboek kwam daardoor in moeilijkheden.

Daarnaast heeft de fiscus nog een miljoen euro van het Stamboek tegoed. Die naheffing kan echter worden omzeild. Als Boomsma BTW over de kale verkoopprijs van 3,2 miljoen betaalt en minimaal over 90 procent van zijn activiteiten in centrum BTW betaalt, ziet de fiscus af van de naheffing.

Mocht de verkoop door de leden worden goedgekeurd, dan is het Stamboek schuldenvrij. "De verkoop van het centrum is een must. Anders komen we flink in de problemen, aldus voorzitter J. van der Meulen van het Stamboek. De nieuwe eigenaar wil het centrum een multifunctioneel karakter geven. "Met alleen paardenkeuringen komen we nooit uit."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Fries Paarden Centrum verkocht

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken