Bekijk het origineel

Man zit drie dagen opgesloten in auto

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Man zit drie dagen opgesloten in auto

1 minuut leestijd

LA CANADA FLINTRIDGE (AP) - Brandweerlieden hebben gisteren in het Angeles National Forest in Californië een man gevonden die drie dagen lang opgesloten zat in zijn auto.

De man was in de bergen met zijn voertuig van de snelweg geraakt en 60 meter diep gevallen. De brandweerlieden waren uitgerukt om een brand te blussen die mogelijk door de man is aangestoken om de aandacht te trekken. Zo'n tachtig brandweerlieden waren bezig met het blussen van de brand, die zich over een gebied van bijna een hectare had verspreid, toen ze het autowrak vonden. De man bleek niet ernstig gewond.

De Amerikaanse president Bush heeft gisteren twee grote bosbranden in de staat Oregon omschreven als een "holocaust", letterlijk: een brandoffer. Het Amerikaanse staatshoofd nam in een helikopter een kijkje bij de branden.

Bush bezocht de regio om er fondsen te werven voor de verkiezingen van volgend jaar. Hij brak er ook een lans voor zijn omstreden bosbeleid, dat onder meer voorziet in grootschalige boomkap en uitdunning van bossen om gevaarlijke bosbranden te voorkomen. Tegenstanders van deze lijn betichten Bush ervan dat hij de houtindustrie vrij spel geeft op zo'n 8 miljoen hectare.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Man zit drie dagen opgesloten in auto

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken