Bekijk het origineel

September

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

September

2 minuten leestijd

Nog acht dagen en dan is het al september. Wat vliegen die maanden voorbij, vind je niet? Je kunt het ook goed merken dat we al over de helft van deze maand zijn. 's Avonds is het al veel eerder donker.

Staat augustus voor de meesten nog in het teken van de vakantie, in september moet iedereen toch echt naar school. Al kijk je natuurlijk weer uit naar de herfstvakantie.

Deze week moest ik naar het gemeentehuis om te vertellen dat ik een zoontje heb gekregen. Vol goede moed stapte ik samen met zijn broertje, Laurens, naar binnen. We moesten een poosje wachten. Daarna mochten we in een klein kamertje gaan zitten. Een mevrouw die in het gemeentehuis werkt, vroeg hoe ons zoontje heette en wanneer het was geboren.

Al die tijd zat Laurens keurig op een stoel. Toch viel het mij toen ineens op dat er eigenlijk niet op hem was gerekend. Er stonden alleen stoelen voor oudere mensen en er was niets om mee te spelen. Alleen een pen aan een draadje vond het joch wel leuk. Maar die pen moest ik hebben om mijn handtekening te zetten.

Misschien heeft ons gemeentehuis wel een speelplekje voor kinderen, maar ik kon het in ieder geval niet vinden en die mevrouw heeft het ook niet verteld. Ze lachte alleen naar mijn zoontje, maar zei niet eens iets tegen hem.

Waarom ik dit allemaal vertel? Omdat ik benieuwd ben of jullie wel eens in een gemeentehuis zijn geweest. Wat vonden jullie daarvan? Zou er meer voor jullie gedaan moeten worden?

Misschien denkt iemand: Maar wij hebben toch niets in een gemeentehuis te zoeken? Dat weet ik niet. Een gemeentehuis is toch voor iedereen? Dus ook voor kinderen. Helemaal als ze met hun papa of mama meegaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

September

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken