Bekijk het origineel

Winnie-de-Poeh kun je puzzelen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Winnie-de-Poeh kun je puzzelen

2 minuten leestijd

Er zijn maar weinig kinderen die Winnie-de-Poeh niet kennen. Je zou het misschien niet zeggen, maar dit beertje is al heel oud. Hij werd in 1926 bedacht door de schrijver A. A. Milne. Alan Milne schreef veel verhalen over de knuffels van zijn eigen zoontje Christoffer Robin, die je ook vaak in boekjes over het beertje Winnie tegenkomt.

Eigenlijk was het niet alleen de schrijver die Winnie-de-Poeh zo populair maakte. Ook dankzij de tekenaar Ernest Shepard werden Knorretje, Teigetje en Iejoor onvergetelijk. De schrijver en de tekenaar leven niet meer, maar de uitgevers maken van de verhalen en tekeningen nog steeds heel mooie dingen.

Het "Winnie-de-Poeh-puzzelboek" is een leesboek met zeven puzzels. Je kunt het verhaal lezen over Christopher Robin die een partijtje geeft voor de "Beste Beer" van de wereld. Daarna kun je de puzzel van de kartonnen bladzijde halen en hem er weer in puzzelen. Er zijn prachtige verhalen over de beroemde dieren en puzzels van Iejoor, van Winnie en Uil of van Knorretje en Teigetje.

Met "Mijn eerste Winnie-de-Poeh-koffertje" zou je broertje of zusje dat nog net niet naar school mag woordjes kunnen leren. In het koffertje zitten vier kartonnen boekjes, met mooie plaatjes. Je kunt tellen hoeveel ballonnen Knorretje loslaat of hoeveel potloden Poeh heeft. Met een ander boekje leer je de kleuren. Of wat het verschil is tussen omhoog of omlaag, vies of schoon, wakker of slapen.

Je kunt ook voorlezen uit "Winnie-de--Poeh en de Blije Bijen". Want al is dit boekje bedoeld voor kleintjes, het is zelfs leuk om te bekijken als je allang niet meer op school zit.

Er zitten tien bijen in het boekje, maar bij elke bladzijde die je omslaat , 'vliegt' er eentje weg. "Zeven blije bijen. Kun je ze horen? Ze zoemen zacht in Knorretjes oren. Pech. Eén vliegt er weg! Nu zijn er nog" Je houdt aan het eind van dit leuke boekje nul bijen over, maar misschien zijn het er zo weer tien!

Marianne

N.a.v. "Winnie-de-Poeh-puzzelboek", door A. A. Milne; ISBN 90 00 03419 1; geb., 18 blz., 13,55;

"Mijn eerste Winnie-de-Poeh-koffertje" met vier kartonboekjes; ISBN 90 00 03452 3; geb., 10 blz. per boekje, met koffertje; 13,50;

"Winnie-de-Poeh en de Blije Bijen"; ISBN 90 00 03449 3; geb., 22 blz., 16,50. Alle boekjes zijn in 2002 uitgegeven bij Van Goor in Amsterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Winnie-de-Poeh kun je puzzelen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken