Bekijk het origineel

Lelystad Airport maakt veel lawaai

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lelystad Airport maakt veel lawaai

1 minuut leestijd

LELYSTAD (ANP) - Lelystad Airport neemt per direct maatregelen om te voorkomen dat het regionale vliegveld dit jaar opnieuw de geluidsnormen overschrijdt.

Zowel de directie als de luchtvaartinspectie constateerden dat de limiet te snel in zicht kwam. Vorig jaar kreeg de luchthaven voor december een vliegbeperking opgelegd, omdat ze boven de maximale geluidsnormen uitkwam.

Directeur V. de Graaf bevestigde zaterdag dat Lelystad Airport voorlopig na 19.00 uur geen zogeheten "touch en go-landingen" meer toestaat. Daarbij gaat het om vliegtuigen die meteen een doorstart maken als ze de grond hebben aangeraakt. Dat gebeurt vooral veel bij oefenvluchten om aankomende piloten het landen aan te leren.

De luchthaven heeft bovendien besloten een aantal start- en landingsroutes te wijzigen. Verder moeten toestellen van buiten in het weekeinde eerst toestemming vragen om op het vliegveld te mogen landen.

Lelystad Airport mag van het ministerie van Verkeer en Waterstaat nog steeds doorgroeien tot zakenvliegveld. Er kunnen in dat geval meer en zwaardere toestellen landen.

De plannen voor die uitbreiding en bijvoorbeeld de nieuwe vliegroutes zitten nog wel in de bezwarenprocedure. De luchthaven heeft ook de toezegging dat er een luchtverkeersleiding mag komen, om alles in goede banen te leiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Lelystad Airport maakt veel lawaai

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken