Bekijk het origineel

Abvakabo wil staken tegen bezuinigingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Abvakabo wil staken tegen bezuinigingen

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - De ambtenarenvakbond Abvakabo FNV stuurt aan op een landelijke staking om tegen de nieuwe kabinetsbezuinigingen te protesteren.

Abvakabo is gepikeerd omdat het kabinet niet heeft geluisterd naar eerdere kritiek van de vakbonden. De ambtenarenbond wil de andere FNV-bonden vandaag overhalen tot omvangrijke stakingsacties. Dat heeft een woordvoerster van Abvakabo zaterdag gezegd. "We wilden eerst rustig en beheerst actievoeren. Maar nu is de maat vol", aldus de zegsvrouw. De landelijke staking zou moeten plaatsvinden rond het najaarsoverleg tussen het kabinet en de sociale partners. Dat overleg staat halverwege oktober op de agenda.

De vakbonden van de FNV hebben eerder deze zomer besloten om voorlopig alleen acties te voeren waarbij ze de werknemers informeren over de gevolgen van de bezuinigingen. Na prinsjesdag wil de FNV ten strijde trekken tegen de kabinetsplannen. Als laatste stap eisen de vakbonden compensatie voor de gevolgen van de bezuinigingen. Abvakabo stelt nu voor een hardere lijn te volgen. De vakbonden FNV en CNV reageerden vorige week al geprikkeld op de bezuinigingsplannen. De bonden zegden meteen ieder overleg met de regering op.

Het kabinet presenteerde vrijdag een extra bezuinigingsronde. Het gaat om een bedrag van 3,9 miljard euro. Daarmee komen de bezuiningsplannen van het kabinet uit op 17 miljard euro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Abvakabo wil staken tegen bezuinigingen

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken