Bekijk het origineel

Bloedbad Liberia: 1000 doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bloedbad Liberia: 1000 doden

2 minuten leestijd

MONROVIA (RTR/AFP) - Liberiaanse rebellen zouden in een gebied in het noordoosten van het West-Afrikaanse land een bloedbad hebben aangericht.

De staatsradio meldde gisteren dat ongeveer 1000 mensen zouden zijn omgebracht. De plaatsvervangend leider van het Liberiaanse regeringsleger, Benjamin Yeaten, kon alleen bevestigen dat veel personen zijn omgekomen en dat dorpen werden verwoest.

Volgens de staatsomroep is de moordpartij in het district Nimba uitgevoerd door leden van de rebellengroep Model (Beweging voor Democratie in Liberia). De zender meldde niet wanneer de slachting plaatsvond. Het bloedbad is nog niet door onafhankelijke bronnen bevestigd.

Een ooggetuige vertelde de radiozender dat rebellen van Model het stadje Bahn, circa 250 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Monrovia, bestormden. Zij openden er het vuur op de bevolking en verdwenen daarna weer in het bos.

Volgens generaal Yeaten is nog onduidelijk hoeveel mensen zijn omgekomen. "Het kunnen er 100 maar ook 1000 zijn."

De hoge legercommandant kon ook niet melden welke rebellengroepering verantwoordelijk is voor de slachtpartij. Behalve Model was de afgelopen dagen ook de belangrijkste rebellenbeweging van het land, LURD (Liberianen voor Verzoening en Democratie), in het gebied actief.

Sinds de Liberiaanse overheid, Model en LURD op 18 augustus een vredesakkoord tekenden, is het rond Monrovia rustig geworden. Uit andere delen van het land worden echter nog gevechten gemeld. Het vredesverdrag moet een einde maken aan de burgeroorlog die het land al veertien jaar bijna onafgebroken teistert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Bloedbad Liberia: 1000 doden

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken