Bekijk het origineel

Grote alcoholcontrole bij Alblasserdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Grote alcoholcontrole bij Alblasserdam

1 minuut leestijd

ALBLASSERDAM (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een grote alcoholcontrole bij de gemeente Alblasserdam 23 automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed.

In totaal zijn 1753 bestuurders gecontroleerd. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

De controle vond plaats aan de zuidbaan van de rijksweg A15. Ongeveer zestig politieagenten van de korpsen Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid haalden daar tussen 21.00 en 3.00 uur al het verkeer van Rotterdam naar Gorinchem van de weg. De politie koos voor deze locatie omdat uit onderzoek is gebleken dat het aantal overtreders op de rijksweg hoger ligt dan op de wegen binnen de bebouwde kom.

De aangehouden automobilisten mochten voor de tweede keer blazen voor een ademanalyse. Naar aanleiding daarvan moest één bestuurder zijn rijbewijs inleveren. Twaalf bestuurders kregen een boete variërend van 190 tot 300 euro. Eén bestuurder moest een bloedproef ondergaan. De overige automobilisten kregen een dagvaarding. Drie bestuurders bliezen de tweede keer onder de streep en kwamen er met een rijverbod van af.

Een van de aangehoudenen had niet alleen te veel gedronken, maar bleek ook gesignaleerd te staan voor bedreiging en had voor 2100 euro aan boetes openstaan. Een andere bestuurder reed zonder rijbewijs en gaf een valse naam op.

Sinds de invoering van de alcohollimiet van 0,5 promille is het aantal overtreders en slachtoffers afgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Grote alcoholcontrole bij Alblasserdam

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken