Bekijk het origineel

Verwoestende brand treft Paramaribo

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verwoestende brand treft Paramaribo

1 minuut leestijd

PARAMARIBO - Een enorme brand heeft gistermorgen aan de rand van het centrum van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo drie monumentale panden in de as gelegd.

Eén brandweerman raakte door vallende bakstenen gewond. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Vrijwel tegelijkertijd wisten bewakers een beginnende brand bij het houten complex van het ministerie van Justitie en Politie bijtijds te blussen. Vlak bij de brandhaard werd een jerrycan gevonden. Het ministerie is ondergebracht in een van de oudste gebouwen van de stad.

De branden komen op het moment dat een van de grootste internationale culturele festivals ooit in Suriname gehouden, Carifesta, van start is gegaan. Binnen justitiekringen bestaat het vermoeden dat de branden uit politieke motieven zijn gesticht, omdat het festival, met deelnemers uit meer dan dertig landen, de internationale pers massaal naar de ex-kolonie heeft gebracht.

Paramaribo is de laatste weken herhaalde malen opgeschrikt door verwoestende branden, waarbij vooral historische gebouwen in de as werden gelegd. Enkele weken geleden brandde een ander onderkomen van het ministerie van Justitie en Politie af, waarin ook het statistiekbureau was ondergebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Verwoestende brand treft Paramaribo

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken