Bekijk het origineel

Nederland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nederland

3 minuten leestijd

"Het klinkt gek -gezien onze christelijke traditie- maar Nederland is in Europa geen propagandist van de vrije zondag. Behalve grootexporteur van bederfelijke waar zijn wij Nederlanders ook mammoettransporteur. En dat zeven dagen per week. Veel landen verbieden het vrachtverkeer in de weekeinden en op feestdagen. Nederland met zijn enorme Europese vloot vrachtwagens heeft daar veel last van."

Dat schrijft EU-publicist Jan Werts in Oogst.

"De Nederlandse consument is niet uit de autoshowroom weg te slaan. Hij schrapt zijn vakantie, loopt met een boogje om zijn stamkroeg heen en koopt steeds minder luxe damestasjes, maar kom niet aan zijn auto."

Vakblad Automotive over de autoverkopen in Nederland.

"In de filebestrijding gaat het, zegt de overheid, om drie B's: bebouwen, benutten en beprijzen. Er lijkt echter maar één instrument te zijn dat echt onmiddellijk effect sorteert: de V van vakantie."

Directeur RAI Vereniging Peter Janssen in Rai Voorrang.

"Na jaren van twijfel is door Mercedes Benz executieves aangekondigd dat de toch wel apart ogende A-klasse niet naar Amerika zal gaan. De reden: hij is te "uncool" voor die kant van de Atlantische oceaan."

Aldus een bericht in Automobiel Management, 8 augustus.

"Schreeuwerige krantenadvertenties voor maatschappijen lijken beleggers gegarandeerd rendement te bieden op hun investering. Maar lang niet iedere maatschappij kan haar verwachte rendement waarmaken! Er is niets gegarandeerd."

Directeur Property Research Max Berkelder bij vermogensbeheerder Kempen & Co legt het de beleggers van Robeco nog eens uit in hun magazine Safe.

"Wat is er mis met de ambitie om als Nederlands bedrijf op eigen kracht ook een rol van betekenis te willen spelen in de Noordwest-Europese deelmarkt?"

Energiebedrijf Essent begrijpt niet waarom het van Nederlandse politici en de NMa tegen de wind in moet concurreren. Uit: PRessent.

"Eigenlijk moet je in heel veel gesprekjes met mensen met wie je slechts vaag contact hebt, laten vallen dat je toe bent aan een nieuwe baan. De buurman, de kennis die je tegenkomt in de supermarkt, een leuk contact in de kroeg. Deze 'zwakke bindingen' -zoals we die noemen- kennen mensen die jij niet kent. De kans is dus veel groter dat zij zeggen: "Wat een toeval, gisteren hoorde ik van die-en-die dat-en-dat."

Socioloog Hetty van Emmerik van de Universiteit Utrecht geeft werkzoekenden in Intermediair een tip.

"Het is iedere keer wonderlijk hoe mensen op dieren reageren en andersom. De dames uit de stad snuiven lichtelijk verbaasd de koeienlucht op: "Meid, ik dacht altijd dat koeien stonken, heerlijk." De kinderen gieren om de skippybal waar de pinken zich mee vermaken, en iedereen bewondert de roterende rugborstel waar de koeien van genieten."

Boerin Lijntje Moons kijkt in Boerderij voldaan terug op de Boerderijfietstocht. Ruim 2100 fietsers stapten af op haar erf.

"Wij zijn helemaal niet zo rijk. Mensen denken dat wij krenterig zijn en zo weinig weggeven, maar wij moeten voorzichtig met ons geld omgaan."

Prins Bernhard vroeg volgens Geld & Beleggen aan Christopher Forbes, getrouwd met een nicht van de prins, wanneer het blad eens zou ophouden met "die onzin" over de rijkdom van de Oranjes.

"De loyaliteit is veel kleiner. Bestaande klanten gaan steeds vaker vreemd. Iedereen komt al bij Albert Heijn, je hoeft de klant dus niet naar de winkel te leiden. Je moet hem alleen verleiden om meer te kopen. Het allergrootste probleem is het personeel te motiveren en hun een jagersinstinct bij te brengen."

Detailhandeladviseur Ton Bos geeft in de Volkskrant van 23 augustus aan waarom AH marktaandeel en omzet verliest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nederland

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken