Bekijk het origineel

Rotterdam wil minder allochtonen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdam wil minder allochtonen

1 minuut leestijd

HILVERSUM (ANP) - Het idee van Leefbaar Rotterdam om een grens aan het aantal allochtonen in de stad te stellen, krijgt steun bij 62 procent van de Rotterdammers. Een kwart van de inwoners is tegen het voorstel en 13 procent heeft geen mening. Dat bleek zaterdag uit een enquête van bureau Intomart in opdracht van RTL Nieuws.

Het onderzoeksbureau ondervroeg ruim 500 Rotterdammers. Op de vraag of de stad voor maar maximaal de helft uit allochtonen mag bestaan, antwoordde 61 procent bevestigend; 27 procent vindt van niet. Verder meent 71 procent van de ondervraagden dat allochtonen over het hele land verspreid moeten worden. Hiermee is 16 procent het oneens en 13 procent heeft geen mening.

Leefbaar Rotterdam legde vrijdag het voorstel neer bij het college van burgemeester en wethouders. Volgens de partij krijgt Rotterdam te veel zwakke groepen binnen en is een limiet aan de toestroom van allochtonen een mogelijke oplossing. "In Rotterdam is de helft van de bevolking van allochtone afkomst. Er zijn dorpen in Nederland waar er nog niet één woont", zei een woordvoerder. Ook PvdA-lid D. Schrijer van de deelgemeente Charlois luidde onlangs de noodklok.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Rotterdam wil minder allochtonen

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken