Bekijk het origineel

Sprang wil ander bestemmingsplan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Sprang wil ander bestemmingsplan

2 minuten leestijd

SPRANG-CAPELLE - Het nieuwe bestemmingsplan bedrijventerrein Berkhaag in Sprang is een slecht plan, vinden vereniging 't Sprangs Belang en buurtcomité Berkhaag.

Zij schrijven dat in hun beroepschriften aan de Raad van State. Zij vragen het college in Den Haag met klem het plan niet goed te keuren.

"Er is veel ontevredenheid in Sprang-Capelle bij de buurtbewoners en bij de bedrijven over dit bestemmingsplan", schrijft 't Sprangs Belang. "Vooral ook omdat de voormalige gemeente Sprang-Capelle meer dan eens heeft aangekondigd dat het een kleinschalig en milieuvriendelijk bedrijventerrein zou worden. Dat is niet gebeurd. De mensen voelen zich bedrogen. Er zijn grote hallen neergezet tot vlak bij de huizen.

De gemeente Waalwijk had in het nieuwe plan de zaak kunnen bijsturen in het belang van de omwonenden. Nu wordt het woon- en leefklimaat in Sprang nog verder aangetast."

Het comité Berkhaag zegt in zijn beroepschrift dat de bepalingen in het oorspronkelijke bestemmingsplan met voeten zijn getreden.

Zo heeft men verzuimd een groenstrook aan te brengen tussen het bedrijventerrein en de woonwijken. Op de Berkhaag zijn bedrijven gekomen die vallen in een te hoge milieucategorie.

Volgens het comité staan er zelfs bedrijven op een afstand van minder dan 3 meter van een woning.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Sprang wil ander bestemmingsplan

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken