Bekijk het origineel

Resten slachtoffers 11-9 worden bewaard

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Resten slachtoffers 11-9 worden bewaard

2 minuten leestijd

NEW YORK (AP) - De duizenden ongeïdentificeerde overblijfselen van slachtoffers van de terreuraanslagen op het World Trade Center in New York zullen worden bewaard in een herdenkingsmonument tot er nieuwe identificatiemethoden zijn ontwikkeld.

Dat berichtte de New York Times gisteren. Op verzoek van nabestaanden zullen de 12.471 resten op dusdanige wijze worden opgeslagen dat zij niet vergaan. Besloten is om ze te vriesdrogen en per stuk vacuüm te verpakken in witte, ondoorschijnende zakjes. "Als de technologie in de toekomst verandert en we meer kans hebben om ze te identificeren, dan moeten de overblijfselen zo worden bewaard dat we de nieuwe technologie kunnen toepassen", aldus Shiya Ribowksy van het medisch onderzoeksbureau van New York.

Sinds de terreurdaden van 11 september 2001 zijn deskundigen bezig geweest met het vergelijken van 19.936 resten die in het puin zijn gevonden en 2792 mensen die vermist raakten bij de aanslagen. Vorige week waren 1271 slachtoffers en 12.471 overblijfselen nog niet geïdentificeerd. De stoffelijke resten variëren van stukken van circa 50 kilo tot tanden en botsplinters. In de meeste gevallen is het DNA te zwaar beschadigd.

Veel nabestaanden van mensen die de dood vonden bij de aanslagen hebben gevraagd of de stoffelijke resten van hun dierbaren kunnen worden begraven op de plek waar eens de Twin Towers stonden. Zij wilden graag een plek waar zij hun geliefden kunnen gedenken.

De techniek is afgeleid van de oude Egyptische gewoonte de doden te mummificeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Resten slachtoffers 11-9 worden bewaard

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken