Bekijk het origineel

Onderzoeken naar xtc-dood Heerlen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onderzoeken naar xtc-dood Heerlen

2 minuten leestijd

HEERLEN/MAASTRICHT (ANP) - Burgemeester A. Sakkers van Heerlen wil door diepgaand onderzoek te weten komen hoe het mogelijk is dat in discotheek Peppermill in Heerlen harddrugs aanwezig waren en een meisje van vijftien werd toegelaten, terwijl er een ondergrens van 18 jaar geldt.

Dat maakte Sakkers gisteren bekend. Zaterdag overleed een 15-jarig meisje uit het Noord-Limburgse Belfeld na gebruik van xtc-pillen op een houseparty in Peppermill.

Afhankelijk van de uitkomsten bekijkt de burgemeester, die "zeer geschokt" is, of er maatregelen tegen Peppermill komen. Ook justitie is een onderzoek begonnen naar de dood van het meisje, bevestigde persofficier A. Rogier van het openbaar ministerie in Maastricht gisteren. Justitie wil vooral weten hoe zij aan de pillen is gekomen.

Het meisje was een van de 5000 bezoekers van een houseparty, die van vrijdagavond 19.00 uur tot zaterdagmorgen 07.00 uur duurde. Tijdens het feest werd het meisje onwel. Ze kwam eerst bij de EHBO-post op het terrein, maar werd daarna naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij in de loop van zaterdagmorgen overleed. De politie hield tijdens de megaparty twaalf personen aan die xtc en speed bij zich bleken te hebben.

De vader van het meisje liet gisteren voor de Limburgse regionale omroep L1 weten "geschokt" te zijn hoe makkelijk kinderen aan xtc kunnen komen. Hij hoorde van vriendinnen van zijn dochter dat de xtc-tabletten in Heerlen tussen de 35 eurocent en 1,90 euro kostten. Volgens de vader had zijn dochter vijf tabletten geslikt. "Een meisje van 55 kilo is met vijf van die tabletten in haar lijf ten dode opgeschreven", zei hij. Het meisje had haar ouders volgens hem om de tuin geleid door te zeggen dat ze in de omgeving van Belfeld bij een vriendin bleef overnachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Onderzoeken naar xtc-dood Heerlen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken