Bekijk het origineel

Frankrijk wil

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Frankrijk wil "Marshallplan" voor bejaarden

1 minuut leestijd

PARIJS (AP) - De Franse regering denkt koortsachtig na over het opzetten van een meerjarenplan voor een betere ouderenzorg.

Dankzij het plan moet sneller gereageerd kunnen worden op noodtoestanden zoals de hittegolf van afgelopen maand. Die heeft mogelijk aan 10.000 mensen in Frankrijk het leven gekost.

Vandaag had premier Jean-Pierre Raffarin een gesprek met afgevaardigden uit de ouderenzorg. Staatssecretaris Hubert Falco van Bejaardenzorg noemde het plan een "Marshallplan" voor de bejaarden. Het is de bedoeling dat het medisch toezicht op ouderen verbetert doordat rusthuizen, zorgdiensten en ziekenhuizen meer samenwerken. Falco zei ook dat zo'n 5 procent van de rusthuizen in Frankrijk moet sluiten vanwege een gebrekkige veiligheid, hygiƫne of comfort. Daarvoor in de plaats komen nieuwe instellingen.

Premier Raffarin is het doelwit van scherpe kritiek vanwege de hittegolf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Frankrijk wil

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken