Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Oudere ambtenaar niet laan uit"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister Remkes van Binnenlandse Zaken ontkent dat hij oudere ambtenaren vervroegd wil laten uittreden. Hij zei dat gisteren in de Tweede Kamer.

Vorige week lekte een conceptvoorstel van Remkes aan het kabinet uit, waarin sprake is van het aanmoedigen van oudere ambtenaren om te stoppen met werken. Zo zou hij het gedwongen ontslag van jongere werknemers willen voorkomen. Volgens Remkes was de berichtgeving daarover "buitengewoon selectief." Hij wees erop dat het betreffende voorstel nog niet door hem is ondertekend.

Wel gaf de VVD-bewindsman toe dat er een groot probleem is op dit gebied. Het Rijk kampt met een vergrijsd personeelsbestand, terwijl er door de bezuinigingen duizenden functies moeten verdwijnen. Het gevaar dreigt dan ook dat jongere ambtenaren moeten worden ontslagen, waardoor een evenwichtige leeftijdsopbouw in gevaar komt.

Remkes liet nog in het midden hoe hij dat probleem wil tegengaan. Wel zei hij met "spelregels" te willen komen voor de inkrimping van het personeel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken