Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Tien Geboden" zijn verwijderd

1 minuut leestijd

NEW YORK - Werklieden hebben gisteren het granieten monument met de Tien Geboden verwijderd uit de hal van het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Alabama. Het gevaarte was daar geplaatst in opdracht van opperrechter Moore.

Die kreeg eind vorig jaar de opdracht van federaal rechter Myron Thompson om het monument te verwijderen, omdat plaatsing in een overheidsgebouw in strijd zou zijn met de grondwettelijk gegarandeerde scheiding van kerk en staat. Moore weigerde dit, maar ook in hoger beroep bleef de opdracht van rechter Thompson gehandhaafd. Vorige week keerden de acht collega's van Alabama's hooggerechtshof zich tegen Moore. Vervolgens werd de opperrechter geschorst. Hij moet zich nu verantwoorden voor een zogeheten hof voor de rechterlijke macht. "Het is een treurige dag voor ons land, als de morele basis van onze maatschappij voor het publiek moet worden weggestopt", aldus Moore.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken