Bekijk het origineel

Afvalcontainers gewild in Assen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Afvalcontainers gewild in Assen

3 minuten leestijd

ASSEN - Afvalcontainers, vooral grijze, zijn gewild in Assen. Dit jaar zijn er al 475 gestolen. Volgens de gemeente worden veel containers uit baldadigheid in brand gestoken. Ook zijn er bewoners die de bak bij verhuizing meenemen. Verder is bij burenruzies het verstoppen van een container een populaire pesterij.

Taxateurs bekijken

woningen Boskoop

BOSKOOP - Taxateurs zullen vanaf volgende week de waarde van het onroerend goed in de gemeente Boskoop gaan bepalen. Ze doen dat ik het kader van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) voor de belastingjaren 2005 tot en met 2008. Alle Boskoopse woningen, winkels, bedrijfsgebouwen en bouwgronden die binnen de gemeentegrenzen liggen moeten voor 1 januari 2005 zijn getaxateerd. De waardepeildatum is 1 januari 2003. De voorbereidende werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit het controleren van objectkenmerken of het fotograferen van objecten ten behoeve van de taxatie.

Adventisten willen

thuis lesgeven

EMMEN - De familie A. P. Korth in Emmen wil toestemming van de rechtbank in Assen om haar kinderen thuis les te geven. De ouders behoren tot de Zevende-Dags Adventisten en zeggen geen passende school te kunnen vinden. De Leerplichtwet maakt het mogelijk om kinderen thuis les te geven, maar de gemeente Emmen geeft geen toestemming. Als de vrijstelling niet wordt verleend, overweegt de familie te emigreren.

Veel inzendingen voor

monument Enschede

ENSCHEDE - De Ideeënprijsvraag Monument Vuurwerkramp heeft 299 inzendingen opgeleverd. Deze vliegende start voor een monument ter herdenking van de explosie op 13 mei 2000 overtrof verreweg de verwachtingen van het Comité Monument Vuurwerkramp. De tien genomineerden worden op 3 oktober bekendgem aakt. Zij ontvangen als beloning een premie van 1000 euro.

Bestuurder bestelbus

komt om bij ongeval

HELLENDOORN - Op de N35 tussen Wierden en Nijverdal is gistermiddag bij een ongeval een 47-jarige bestuurder van een bestelbus uit Almelo om het leven gekomen. Het slachtoffer kwam door nog onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht. Hij kwam hierdoor in frontale botsing met een vrachtwagen, die in brand vloog. De vrachtwagenbestuurder ontsnapte ternauwernood.

Man (68) overlijdt

na val van ladder

LEIDERDORP - Een 68-jarige man uit Leiderdorp is gisteren overleden nadat hij van een ladder was gevallen. De man kreeg vermoedelijk last van zijn hart toen hij op een ladder stond. Hierdoor is hij mogelijk bewusteloos geraakt en van de ladder gevallen. Twee voorbijgangsters uit Leiderdorp hebben geprobeerd de man te reanimeren. Een arts stelde na onderzoek van de man vast dat hij ter plaatse was overleden.

Hondje gehandicapte

vrouw weer terecht

MALDEN - Het hondje van een 47-jarige gehandicapte vrouw uit Malden dat maandagavond door drie jongens werd meegenomen, is terecht. Een 23-jarige voorbijgangster zag het hondje gisteren over de rijksweg lopen. Nadat het dier bijna onder een auto terechtkwam, besloot de vrouw het mee te nemen.

Verdronken man geen

slachtoffer misdrijf

PATERSWOLDE - De 30-jarige Richard Schrage uit Groningen, die maandag dood werd gevonden in het Paterswoldsemeer, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. De politie maakte dit gisteren bekend na sectie op het lichaam. De man werd vorige week voor het laatst gezien in een bootje op het meer.

Politie pakt dieven

muziekinstrumenten

SCHOONHOVEN - Acht Schoonhovenaren zijn deze week aangehouden op verdenking van inbraak in een school, diefstal en heling van fietsen en diefstal van muziekinstrumenten van muziekvereniging Tavenu. De instrumenten werden gestolen uit een aanhangwagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Afvalcontainers gewild in Assen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken