Bekijk het origineel

Utrecht trekt beroep tegen duikvonnis in

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Utrecht trekt beroep tegen duikvonnis in

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Brouwer heeft het hoger beroep ingetrokken dat ze in juli namens de gemeente Utrecht aantekende tegen het vonnis in de zaak van een verongelukte brandweerduiker.

De rechtbank veroordeelde de gemeente als werkgever van de brandweerman wegens dood door schuld en legde een boete van 18.000 euro op. De gemeenteraad in Utrecht is verbaasd over de beslissing van de burgemeester.

Volgens de rechter was de gemeente verantwoordelijk voor de omstandigheden waaronder de 35-jarige duiker in juli 2001 om het leven kwam. De man was onvoldoende getraind voor de zware oefening en had geen ervaring met zelfredding. Ook de collega's die te hulp schoten waren te weinig geoefend .

Brouwer ging in beroep omdat het vonnis volgens haar ongewenste en verstrekkende gevolgen zou hebben voor het oefenen van brandweerlieden onder risicovolle omstandigheden.

Gisteren meldde ze dat de noodzaak van het beroep was weggevallen vanwege het recente verschijnen van een circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarin staan regels voor duikoefeningen onder zware omstandigheden. Volgens Brouwer zijn de gronden voor een beroep vervallen.

In de Utrechtse gemeenteraad is met verbazing op het besluit gereageerd. De raad zou juist vandaag een debat aan de zaak wijden, waarbij de mogelijkheid bestond dat een meerderheid van de burgemeester zou eisen dat zij het beroep zou intrekken.

"Blijkbaar wilde Brouwer het debat niet afwachten", meent fractievoorzitter R. Giesberts van GroenLinks.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Utrecht trekt beroep tegen duikvonnis in

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken