Bekijk het origineel

Lusanne levend weer thuis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lusanne levend weer thuis

Politie jaagt op ontvoerder(s)

2 minuten leestijd

LEEUWARDEN - Lusanne van der Gun is weer levend thuis. Het 11-jarige Friese meisje dat maandag werd ontvoerd, kwam gisteravond bij een hotel in Venlo aanlopen. Ze leek het naar omstandigheden goed te maken. De politie jaagt op haar ontvoerder(s).

"Wij willen een dader hebben", zei hoofdofficier van justitie mr. L. den Hollander gisteravond op een persconferentie In Leeuwarden. Lusanne was alleen en meldde zich bij de balie van een hotel in Venlo. Het personeel herkende haar van een foto in de krant en alarmeerde de politie. Die ontfermde zich over haar en controleerde haar identiteit. De ouders hebben het kind gisteren in Limburg opgehaald.

De ontvoerder van Lusanne heeft maandagmiddag, op de dag van de ontvoering, telefonisch contact opgenomen met de ouders van Lusanne in Oldeberkoop. Wat er tijdens dat gesprek besproken is, wil de politie niet kwijt. Daarna is er nog een telefonisch contact geweest met Lusanne zelf. Daarin gaf het meisje antwoord op een vraag, die vanuit de boerderij in Oldeberkoop werd gesteld. Dat betekent dat de stem van het meisje niet is opgenomen op een cassettebandje.

De politie kon via de telefooncontacten traceren dat de gesprekken vanuit Limburg werden gevoerd. Of de ontvoerder gebruikmaakte van een vaste of mobiele telefoon, wil de politie niet kwijt. Er is onderzoek verricht in samenwerking met de politie in Limburg, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Duitse politie.

Hoofdofficier Den Hollander toonde zich gisteravond een opgelucht man. "We zijn geweldig blij dat aan drie heel spannende dagen voor Lusanne, haar ouders en familie een eind is gekomen."

Lusanne zou vandaag door de politie worden ondervraagd. Het meisje kan waardevolle informatie geven over de identiteit van haar ontvoerders. Over de verblijfplaats en het motief van de ontvoering wil de politie niets kwijt. Ook de verblijfplaats van het meisje en de nationaliteit van de ontvoerder houdt de politie voorlopig geheim.

In Oldeberkoop is het groot feest. Op het erf van de boerderij van de familie Van der Gun liggen bossen bloemen. Vandaag kregen de kinderen gratis patat en drinken. Schooldirecteur Nijboer reed gisteravond in een brandweerauto rond om de dorpelingen het blijde nieuws te vertellen.

Zie ook pag. 3: "Mensen huilden op straat van blijdschap".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Lusanne levend weer thuis

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken