Bekijk het origineel

Amerikaans verzet tegen Vendex-bestuur

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Amerikaans verzet tegen Vendex-bestuur

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Aandeelhouders van de warenhuisketen Vendex KBB moeten hun krachten bundelen om meer invloed op de strategie van het bestuur uit te oefenen.

Daartoe heeft de Amerikaanse investeringsmaatschappij K Capital Partners de actieclub SVRC opgericht, waar de aandeelhouders lid van kunnen worden. Het doel is om de beurskoers van het bedrijf te laten stijgen.

Dat heeft K Capital Partners, dat een belang van 10 procent heeft in Vendex, gisteren laten weten. Het is de bedoeling dat SVRC gaat samenwerken met de raad van commissarissen en het bestuur van Vendex.

De Amerikaanse investeerder denkt dat de onderneming vergaand moet reorganiseren om de koers 50 tot 100 procent te laten stijgen. De slotkoers van gisteren was 10,32 euro.

K Capital wil slecht presterende activiteiten, zoals warenhuisketen Vroom & Dreesmann, verkopen. Vendex is verder eigenaar van onder meer Hema, Bijenkorf en M&S Mode. Verder noemt de investeerder de mogelijkheid om Vendex van de beurs te halen.

De warenhuisketen ziet niet veel in de voorstellen van K Capital. Vendex zou V&D volgens een woordvoerder niet kunnen verkopen, omdat dit onderdeel niet gezond is. "Onze prioriteit is orde op zaken stellen bij V&D." Vendex van de beurs halen is "geen optie waar we over nadenken", voegde hij daaraan toe.

Aandeelhouders van Vendex hebben geen stemrecht. Deze certificeringsconstr uctie is ooit opgezet om een vijandige overname tegen te houden. De aandeelhouders krijgen echter vanaf de volgende jaarvergadering in het komende voorjaar wel stemrecht conform hun belang in de onderneming. Dit recht vervalt als het bestuur vreest dat een ander bedrijf streeft naar een vijandige overname.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Amerikaans verzet tegen Vendex-bestuur

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken