Bekijk het origineel

Lusanne: Mag ik even bellen?

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lusanne: Mag ik even bellen?

3 minuten leestijd

OLDEBERKOOP - De familie Van der Gun is dolgelukkig dat Lusanne weer thuis is. "Ons geluk over de terugkeer van Lusanne is nauwelijks onder woorden te brengen."

Lusanne van der Gun kwam woensdagavond om halfacht het Campanile Hotel in Venlo binnen en meldde zich bij de receptie. Manager Patrick van Soest stond haar te woord. "Ze vroeg: Mag ik even mijn ouders bellen, ik ben ontvoerd", vertelde Van Soest gisteren.

Van Soest had de kranten gelezen en vermoedde al direct wie het kind was. "Hoe oud ben je?" vroeg hij haar. "Elf jaar", zei ze. "Toen wist ik genoeg", gaat Van Soest verder. "We hebben het kind een glaasje fris gegeven en een van onze medewerkers is met haar een frietje gaan halen. Ik belde de politie, die was er binnen vijf minuten."

Op verzoek van de politie heeft het hotel vervolgens een kamer beschikbaar gesteld waar het meisje tot rust kon komen en een eerste gesprek met haar kon plaatsvinden. "Het kind was behoorlijk aangedaan", zegt Van Soest. "Ik zag enkele malen tranen in haar ogen." Hij had nog gevraagd waar zij vandaan kwam. "Uit Friesland", antwoordde ze daarop, snel vervolgend: "maar daar ben ik niet geboren." Daar moest de hotelmanager wel even om lachen.

De politie en hoteldirectie hebben hem een spreekverbod opgelegd. Hij mag niet zeggen waar het meisje vandaan kwam toen ze zich aan de balie meldde. "Wel zei ze dat ze vlakbij uit een auto is gezet en daarna hierheen is gelopen", zegt Van Soest.

Tijdens de gesprekken met de politie mocht een van de medewerkers van het hotel bij haar blijven. "Deze medewerker had toch al een zekere vertrouwensband met haar opgebouwd. Ze vond het fijn dat die erbij bleef", aldus Van Soest. Hij ontkent dat de ouders woensdagavond in het hotel zijn geweest: "Ik heb geen ouders gezien, hier zijn ze zeker niet geweest."

De politie heeft de videobanden van de vier bewakingscamera's van het hotel in beslag genomen, bevestigde de assistent-manager van het hotel gisteren. Ook zij wilde verder niet veel kwijt. "De politie komt hier straks terug voor nader onderzoek."

De ouders van Lusanne hopen dat hun dochter haar normale leven zo snel mogelijk weer kan oppakken. Tijdens een korte ontmoeting gistermiddag met de massaal verschenen media, liet het meisje weten dat het goed met haar gaat.

De politie sprak gisteren uitgebreid met Lusanne. Ook werd zij medisch onderzocht. Naar omstandigheden verkeert het meisje in goede gezondheid. In Oldeberkoop heerst nog angst en onzekerheid omdat nog altijd onduidelijk is wie het kind maandag in zijn auto heeft meegenomen en wat zijn motief was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Lusanne: Mag ik even bellen?

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken