Bekijk het origineel

Kaper 11-9 waarschuwde voor duizenden doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kaper 11-9 waarschuwde voor duizenden doden

2 minuten leestijd

HAMBURG (AP) - Een van de daders van de aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten voorspelde in 1999 dat hij ooit verantwoordelijk zou zijn voor de dood van duizenden Amerikanen.

Dat heeft de belangrijkste getuige in het proces tegen Abdelghani Mzoudi, een vermoedelijk lid van de Duitse al-Qaida-cel waar ook drie van de 11-septemberterroristen toe behoorden, gisteren voor de rechtbank in Hamburg verklaard.

Bibliothecaresse Angela Duile zegt dat ze Marwan al-Shehhi, een van de kapers, in de bibliotheek waar ze toen werkte in mei of juni 1999 een tirade af hoorde steken tegen de VS, waarbij hij dreigde met geweld waarbij duizenden slachtoffers zouden vallen. Waarschijnlijk noemde hij daarbij ook het World Trade Center, al zei Duile dat niet meer zeker te weten. Wel is ze er zeker van dat hij dreigde met geweld tegen de "verrotte Verenigde Staten, die verantwoordelijk zijn voor de dood van duizenden moslimkinderen. Je zult ooit nog aan me terugdenken."

Abdelghani Mzoudi staat terecht op verdenking van lidmaatschap van een terroristische organisatie en medeplichtigheid aan moord op 3066 slachtoffers van de aanslagen in New York en Washington. In februari kreeg een ander lid van de Hamburgse terreurcel, Mounir el Motassadeq, voor dezelfde vergrijpen de maximumstraf van vijftien jaar gevangenis opgelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kaper 11-9 waarschuwde voor duizenden doden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken